Položili vijenac povodom prve godišnjice smrti Antuna Bednaića – Tine

Polaganjem vijenca u subotu. 4 kolovoza na gradskom groblju u Križevcima vodstvo Nogometnog kluba Radnik-Križevci prisjetilo se legendarnog križevačkog trenera Antuna Bednaića – Tine, koji je preminuo 5. kolovoza 2017. godine nakon duge i teške bolesti. Vijenac su položili dopredsjednik Vitomir Mijić, tajnik Dejan Pernjak i trener u Školi nogometa i trener prve momčadi Mihael Miklečić.

Ostavština Tine Bednaića i dalje je iznimno prisutna u klubu, jer i današnje brojne generacije, koje igraju u našem klubu, ali i u okolnim mjestima, svoje su nogometno znanje stekli upravo kod Tine. Danas gotovo da i nema nogometaša u Križevcima, a koji nije bio bar jedan dan pod trenerskom palicom Tine Bednaića, koji je cijeli svoj život posvetio odgoju mladih nogometaša. Mnogima je bio i drugi otac, tako da je imao i jednu posebnu osobinu, nije samo stvarao nogometaše, stvarao je i ljude, koji ga se i danas, godinu dana nakon njegove prerane smrti, rado sjete.

Velika nepravda ispravljena je na proljeće ove godine, kada mu je posthumno dodijeljena Nagrada za životno djelo Grada Križevaca.
– Iako Tina nije s nama fizički, duhom je još uvijek živ u nogometnom klubu kojemu je posvetio svoj radni i životni vijek, stoji u priopćenju NK Radnik-Križevci.

Vezano
2 komentara
  1. Marija piše:

    Potpuno se slažem s komentarom g.Rundeka i podržavam prijedlog da se stadion nazove po Tini Bednaiću jer je to zaista minimum kojim bi se zahvalili Tini za njegov nesebičan doprinos sportu u našem gradu.

  2. Željko Rundek piše:

    S Tinom me veže 50-godišnje prijateljstvo baš koliko i njegovo djelovanje u nogometu gdje je igrajući i trenirajući odgojio generacije i generacije igrača. Bio je i ostao jedna od rijetkih moralnih vertikala ovoga grada.
    Da se grad dostojno oduži legendi križevačkog i hrvatskog nogometa predlažem da se nogometni stadion nazove po imenu Antuna-Tine Bednaića.

Komentari su zatvoreni.