[FOTO] Opatija prvak, Radniku izmiče drugo mjesto, incidentno nakon posljednjeg sučevog zvižduka

Opatija je prvak SuperSport 2. NL i izborila je izravan plasman u viši natjecateljski razred nakon današnjeg pretposljednjeg kola. Naši nogometaši su danas na Gradskom stadionu odigrali neodlučeno 3:3 (1:2) s Hrvacama, a time su, realno, izgubili izglede za moguće kvalifikacije kao drugoplasirana momčad lige. Iskreno, ostvarili su u natjecanju kudikamo više od očekivanog, vjerojatno će 5. lipnja potvrditi pobjednički naslov u finalu županijskog kupa u Virju s Ferdinandovcem i sezonu završiti uspješno.

Ostaje žal za povijesnim uspjehom, ali je, očito, da za to treba još puno, puno raditi na svim klupskim segmentima. Nebrojeno puta smo govorili da je nogomet puno više od igre i nekada i danas i ubuduće i sprega svega i svačega, a dosta toga ne ovisi samo o izvedbi na travnjaku. Trener Vodanović, stručni stožer i igrači izvukli su maksimum i nema im se što prigovoriti. Otegotna okolnost bio je odlazak Turčina i Grdenića nakon prvog dijela sezone u Jarun, a i ozljeda vrsnog Ukrajinca Myshenka u županijskom kupu. Na to su se nadovezale i sudačke nepravde o kojima se može pričati iz ovog ili onog kuta.

Danas su, nažalost, dva pogotka, takoreći, “poklonili” gostima, a jednog su si zabili (Mačković), premda je pogodak nakon kornera pripisan Škariću. Vratili su se dvaput iz zaostatka, izjednačili preko Vukića u drugoj od četiri minute sudačke nadoknade i onda “raspašoj”. U posljednjim sekundama, sudac umjesto udarca iz kuta za domaćine, svira kraj i počinje ono što ne želimo gledati nigdje, a napose ne na sportskim borilištima. “Pučki rječnik” je prevladao, navijači rekli i bacili svoje, suce ispratila policija, trener vratara Moštak odigrao ulogu redara i spriječio moguće fizičke sukobe i hvala mu na tome.

Neka događanja se, jednostavno, ne mogu i ne smiju opravdavati. Svaki izgred je “izlog” i “slika”, a to, pretpostavljamo, takve “epizode” ne želi nitko, bez obzira koliko smatrali da nam je netko namjerno “oduzeo” nešto.

Izvješće delegata utakmice:

Utakmica je organizirana i odigrana prema propozicijama Super Sport Druge NL. Svi sudionici utakmice su navrijeme došli. Sastanak pred utakmicu je počeo u zakazano vrijeme, te predstavnici obiju ekipa dostavljaju ispravne popise i sportske iskaznice. U ekipama ima dovoljan broj mlađih igrača. Sve obaveze prema sponzorima su odrađene i vidljivo istaknute. U gostujućoj ekipi nije prisutan fizioterapeut na klupi čitavo vrijeme utakmice. Snimku utakmice na stiku je uzeo kontrolor utakmice. Nakon završetka utakmice i odlaska sudaca u svlačionicu prije tunela je glavni sudac poliven pivom i gađan bocama vode od strane gledatelja koji su nekim dijelom ušli u dio terena, dok su pomoćne suce odgurnuli u zaštitnu mrežu tunela od strane navijača koji su se našli u koridoru tunela. Nakon utakmice se prijetilo sucima da neće izaći sa terena te je kontrolor utakmice Conjar Dalibor pozvao policiju da suci mogu mirno napustiti igralište na prijedlog sudaca. Naknadno slijedi dopunsko izvješće od strane sudaca.

Poredak na ljestvici: 1. Opatija 64 2. Kustošija 58 3. Radnik Križevci 58 4. Mladost Ždralovi 57 5. Karlovac 1919 53 boda. U posljednjem kolu igraju: Kustošija-Opatija, Hrvace-Mladost Ždralovi, Karlovac 1919-Radnik Križevci.

Vezano
2 komentara
  1. MM piše:

    Kad sef Kustošije sve podmitio, kupio sudcei, , hns itd
    Novcima je sve moguce kupit danas.
    Sramota za HNS

  2. Ĵozo piše:

    N.K. Radnik Križevce treba kazniti da igraju bez gledatelja nekoliko utakmica. Sramotno za grad Križevce koji je sporski grad. Dolazi sam u grad Križevce snimao i izvjestavao sve bilo primjereno, ali sto je gledateljima sada losa organizacija oko kluba..Nista se na silu ne postiže.

Komentari su zatvoreni.