Postani ton majstor, piši, obrađuj video i materijale

Do kraja tjedna traju prijave na ciklus kreativnih radionica u Klubu kulture u Križevcima. Građani željni neformalne edukacije i nadopune znanja te razvijanja vlastitih sposobnosti i vještina mogu odabrati neke od sljedećih tema: “Postani ton majstor”, “Video obrada”, “Slavenska mitologija kroz likovnost” te “Kreativni proces pisanja”.

Radionice su besplatne zahvaljujući donatorima Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvu kulture te Gradu Križevcima. Također se mogu dogovoriti termini proba za mlade bendove, a sve informacije i prijave moguće su radnim danom 8-16h osobno ili telefonom na 048/711-073 te e-poštom. Opisi svih radionica slijede u nastavku.

Postani ton majstor

Volite ići na koncerte, upoznavati poznate face iz bendova? Zanima vas glazba općenito ili tehnika koja se veže uz nju? Tražite mogućnost volontiranja ili dodatnog izvora zarade? Mi imamo rješenje. Krenite na radionicu „Postani ton majstor“ i uđite u svijet kablova, mikseta, razglasnih sustava, monitora, mikrofona, gitara, bubnjeva i nabrijanih bendova koji traže savršeni zvuk. Radionice su namijenjene svima, od apsolutnih početnika koji ne znaju spojiti laptop sa zvučnicima do iskusnijih lisaca koji teže perfekciji u znanju. Kreće se od najsitnijih detalja i upoznavanja sa opremom u Klubu kulture preko sastavljanja backline opreme na pozornici do samog praktičnog dijela i naštimanja zvuka na tonskim probama raznih koncerata koji će se odvijati u klubu. Najboljim pojedincima ostavljamo mogućnost honorarnog zaposlenja kao ton majstora u klubu pa budite spremni boriti se za svoje mjesto. Voditelj radionice biti će Danijel Šaško, dugogodišnji ton majstor Klub kulture i FER-ovac s diplomom.

Video obrada

Načuli smo da izlazi Iphone 5 sa poboljšanom kamerom a i konkurencija je zaoštrila megapiksele. Ne preostaje nam ništa drugo nego pokrenuti radionicu video obrade jer znamo da nas čeka novi val amaterskih videosnimaka, a bilo bi pristojno da ih ne stavljate sirove na YouTube već napravite i nešto bolje, ljepše i oku ugodnije. Kako spojiti video i audio, dodati efekte, konvertirati u željeni format i slično tome naučiti će vas Antonio Radić, student grafike i mladi video entuzijast.

Slavenska mitologija kroz likovnost

Radionica će biti usmjerena na trodimenzionalni izričaj i likovne prikaze u različitim kiparskim tehnikama. Polaznici će kroz radionicu upoznati osnovne tehnike kaširanja te izrade skulptura u kombiniranoj tehnici, koristeći se pri tome kombinacijom tradicionalnih i suvremenih materijala i tehnika. Kroz radionicu će svaki polaznik proći proces od izrade idejnog projekta do realizacije skulpture koje će se tematski naslanjati na Staroslavensku mitologiju tako da će osim o tehnikama izrade skulptura dobiti i nova znanja o kulturnoj baštini i običajima koji su pomalo zaboravljeni. Kroz radionicu će ih voditi Igor Brkić akademski kipar-prof. likovne kulture.

Kreativni proces pisanja

Odakle dolazi priča, drama, pjesma? Može li se pisati o sebi i prijateljima, a da se ne uvrijede? Prijeti li romanu izumiranje i jesmo li samo životinje koje se ispovijedaju? Je li autobiografija ta koja određuje život, a ne obrnuto? Što smo naučili od Šume Striborove? Na radionicama kreativnog pisanja osmišljavaju se ideje, pripovjedni ciljevi i artikulacija vlastitog glasa. Radujemo se Vašem dolasku! Voditelj radionice je Petar Babić, profesor hrvatskog jezika i književnosti.

Probe demo bendova

Vrijeme je da Križevci izađu iz kazališta snova, a da pritom ne mislimo na Old Trafford već na uspavanu rock scenu gdje mladi više ne sviraju kao nekada već samo pohode koncerte i plješću svojim idolima. Nekada je križevačka scena obilovala bendovima dok je danas situacija poprilično oskudna. Stoga, Klub kulture otvara svoja vrata svim zainteresiranim bendovima sa područja Križevaca i okolice te svim mladima ovoga grada koji nešto lupaju po bubnjevima, cvile po gitarama ili vrište u mikrofone bez sluha. Na raspolaganju vam stoji klupski tehničar, backline kluba kao i kompletna tehnička oprema za kvalitetnu probu. Izađite iz sjene i krenite sa sviranjem, probama, okupite prijatelje i probajte izgraditi scenu oko koje će se vrtjeti križevačka urbana mladež.

Vezano

Komentari su zatvoreni.