Zaklopili su im vrata pred nosom

U križevačkom nogometnom klubu boje se da ih nema u priči o SuperSport 1. ligi. Jučerašnji poraz u Mavrincima potvrdio im je, nažalost, da na neke stvari ne mogu utjecati. Kazneni udarac za domaćine u 19. minuti teško bi se mogao mikroskopski ili pod povećalom pronaći u obrisima, ali je dosuđen i, realno, utjecao je na tijek utakmice. Sudac, naravno, može pogriješiti kao i svi drugi, ali je, po nama, preočito “pogriješio”, ili nije. Grobničan je pobjedom osigurao ostanak u 2. ligi, Križevčanima su, takoreći, “zaklopljena vrata pred nosom”.

Slika terena, također, sve govori, a još je uoči ogleda natopljeno vodom. Igralište u Križevcima nije “san snova”, ali tamošnje je u iznimno lošem stanju i ne možemo se oteti dojmu o čudnim kriterijima licenciranja i, naposljetku, je li to igralište za nogomet u u 2. ligi. Jučerašnji rezultati ostalih utakmica klubova u borbi za vrh su očekivani, baš onakvi kakve su sportski skeptici predvidjeli. Nažalost.

Nogomet je oduvijek bio i bit će više od igre, sprega svega i svačega, a ne, što bi “sportski utopisti” rekli, viteško nadmetanje. Lobiji igraju svoje nauštrb svih onih koji se u klubovima cijelu sezonu muče i čiji san netko “sruši” iz ovog ili onog razloga. Plač u svlačionici nakon poraza od Grobničana, teško je suzdržati emocije, osobito kada osjetite nepravdu na svojim leđima. Pola momčadi je zaposleno u tvrtkama ili na svom poljoprivrednom gospodarstvu. Radnici i seljaci, ne žive isključivo od nogometa, ali im je nogomet velika ljubav, a netko ili neki im žele oduzeti sportsku ambiciju. Dva su kola do kraja prvenstva, Radnik Križevci je na drugom mjestu koje vodi u kvalifikacije. U sljedećem kolu dočekuje Hrvace uz, vjerujemo, veliku potporu s tribina i mogli bi se na stadionu “nacrtati” svi oni kojima su Križevci i križevački sport u srcu. Još ima nade, premda je i Don Quijote vjerovao u to.

Vezano

Komentari su zatvoreni.