Križevci: Malverzacije – Najbogatiji Križevčanin Goran Delić na sudu zbog ’pranja’ novca

Suđenje Goranu Deliću (46), vlasniku Križevačke banke, čelniku košarkaškog kluba i najbogatijem Križevčaninu, kojem se na teret stavlja sumnja da je putem offshore tvrtki ’oprao’ blizu tri milijuna kuna i tako utajio milijun kuna poreza, prošlog je utorka odgođeno zbog bolesti njegovog branitelja. Osim navedenog razloga odgode, nismo uspjeli dobiti više informacija od Krešimira Kraljica, zamjenika predsjednika kaznenog odjela Županijskog suda u Varaždinu i glasnogovornika Stalne službe u Koprivnici za kaznene predmete jer se, kako doznajemo, još ne zna točan datum nastavka rasprave.
Gorana Delića tereti se da je kao direktor tvrtke Tajna naredio da se s računa prebace novčana sredstva dvjema offshore tvrtkama.

Iako je branitelj Gorana Delića tražio zastaru cijelog slučaja jer je, kaže, od počinjenog kaznenog djela koje se stavlja na teret Deliću do trenutka kada je pokrenut postupak krivičnog gonjenja prošlo više od deset godina, suđenje se trebalo nastaviti u utorak. Ipak, sreća u nesreći za križevačkog bogataša je što se njegov branitelj naglo razbolio.

Na posljednjem ročištu, održanom prije više od godinu dana, Delić je izjavio da se ne osjeća krivim. Njegova se obrana uglavnom temeljila na tome da porijeklo spornih 280 tisuća eura nije važno, tvrdeći kako se radi o sredstvima koja nisu uzeta iz dobitaka ili gubitaka tvrtke.
– Porijeklo novca kojim je plaćeno nije važno. Kada novac sjedne na račun tvrtke, moraju se trošiti na dobrobit te tvrtke – svjedočila je tada Sanja Kamenski, devizna inspektorica.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.