Kovač kao D Elvis imitira, ali to radi vrlo kvalitetno i nadahnuto

Bez obzira na to kako se Mario Kovač, poznati kazališni redatelj, kulturni aktivist i kvizoman, pojavi u Križevcima (a redoviti je gost Culture Shock Festivala tri godine zaredom – prvo s Borom Leejem, pa kao frontmen Zvonka i Gradskog ureda za kulturu, a sad i kao atraktivni D Elvis!), to je jamac dobroga provoda i laganog kulturnog šoka, o čemu svjedoči i pun Klub kulture u subotnju večer.

Mario se najprije predstavio kao vođa novog benda D Elvis, što je zapravo šifra za koncertni performans u kojem on kao oživljeni Kralj Elvis Presley nagoni publiku na zabavu u ritmu rock’n’rolla. Marija kao Vjetra prate Zec – Voda na gitari, Lana – Vatra na basu i Sven – Zemlja za bubnjevima, što čini urnebesni sastav kao tribute zlatnoj prošlosti glazbe.

 

Kovač nije samo vješt i uvjerljiv imitator koji tamnim naočalama i glasom, ako već ne stasom, skida Elvisove vječne melodije, već kroz svoja, reče “muzikološka predavanja”, podsjeća kako su stvari izgledale, ili bi trebale izgledati u povijesti rocka, da ih je izvodio Presley – a ne, primjerice, The Doors ili The Clash.

Možda je razlog velikoj posjećenosti ove kulturno-šokantne večeri, kojoj je, kao i cijelom Festivalu, medijski pokrovitelj i Večernji list, bio i besplatni ulaz, no činjenica je da su takvi koncerti, nakon kojih bi slijedila i slušaonica (već tradicionalno Kovačev šou kao DJ-a u sklopu tzv. Šok Štale trajao je više sati), ono što mladim ljudima i onima koji se nazivaju urbanima, u malom gradu nedostaje. Premda se, dobacuju neki, radilo i o tzv. cover bendu. No, kako reče i sam Kovač pozivajući sve na zabavu, živih je rockerskih svirki sve manje i ovaj prostor i ovaj šank zaslužuju da i ovdje potrošite koju kunu. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.