Fabijan Brčić kao državni reprezentativac na turniru u Hamburgu

Križevački tekvondaš Fabijan Brčić nastupio je za hrvatsku reprezentaciju u Hamburgu na turniru iz A klase, German Open. Borio se u kategoriji do 68 kilograma. U prvom kolu je bio slobodan , u drugom se borio protiv Poljaka, juniorskog vice prvaka svijeta iz Meksika 2010.U toj borbi pobijedio je 9-7. Na turniru je ove godine nastupilo 1182 juniora i seniora iz 359 klubova iz 51 držžave. Seniori su koristili LaJust, a juniori Daedo elektronsku opremu. Ovaj turnir je bitan svim osvajačima medalja jer se bodovi zbrajaju na WTF ljestvici najboljih boraca svijeta. Hrvatska je imala 111 boraca i zauzela je 2. mjesto s osvojenih 7 + 5 + 14.

Kako je sam Fabijan prije puta u Hamburg požželio borbu s najboljim svjetskim borcem, žželja mu se i ostvarila. U trećem kolu žždrijeb se odlučio za dvadesetrogodišnjeg turskog borca Tazegul Serveta, trećeg s Olimpijskih igara u Pekingu, višestrukog svjetskog i europskog prvaka, nadaleko poznatog u svijetu taekwondoa. U prvoj rundi Fabijan je dobro parirao, runda je završila s 2:0 za Serveta. Međutim u daljnjim rundama  iskustvo i kvaliteta Serveta su prevagnuli. Konačni rezultat je bio  8:0 za Serveta i 4 kaznena boda za Fabijana, ukupno 12:0 za Turčina.
Fabijan je za Križevci.info izjavio: “Imao sam najboljeg  borca na svijetu za sparing, nije me uspio nokautirati bez obzira na sve, jednom sam dobio udarac u glavu, ali i moja noga je nekoliko puta proletjela pored njegove glave. Zadovoljan sam jer imam tek 17 godina a on takve borce uredno nokautira u prvoj rundi. Kako mi je trener reprezentacije gospodin Blečić vikao: ‘nema veze ššto nemaš boda, bori se do kraja, daj sve od sebe.’ Istina, u trećoj borbi višše nisam imao snage, taj Servet je kao tenk: kad krene ne staje. Ali jošš jednom kažžem, srest ćemo se mi opet, pa ćemo vidjeti.”

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.