Izložba ‘My time’ Željke Fadige u Klubu kulture


Posljednjom ovogodišnjom izložbom Galerije "K" jučer se u Klubu kulture likovnim radovima predstavila Križevčanka Željka Fadiga, kojoj je ovo prvo samostalno izlaganje. U dvadesetak radova ostvarenih različitim likovnim tehnikama autorica je dala individualni pečat, kako sama kaže, likovnom doživljaju vremena zaustavljenog u 13:47:33, čije znamenke u sedamsegmentnom prikazu tvore i sam naziv izložbe.

22-godišnja Fadiga studentica je 4. godine Odsjeka razredne nastave i likovne kulture na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Do sada je likovno izlagala na nekoliko skupnih izložbi u Križevcima i Zagrebu, a aktivna je i u Križevačkom likovnom krugu.

Od ranijih radova u tehnici olovke, tuša i flomastera pa sve do najnovijih ulja na platnu i akrilika na staklu, Fadiga izmjenjuje bajkovite s gotovo apokaliptičnim prizorima u kojima dominiraju ljudska i nadljudska lica i figure. Tik uz njih postavlja intimne motive s detaljima djedove jabuke ili stare šupice, dok trećom skupinom radova likovno istražuje tajanstvene misli i izražaje, čak izlazeći trećom dimenzijom u prostor.

Kako je i sama autorica naglasila, ovom izložbom nije strogo slijedila određeni koncept, već se nešto neformalnijim dijelom opusa predstavila publici koja rado zalazi u Klub kulture. No, svim radovima svakako je zajednički taj osobni otisak koji je, "doživljen i proživljen, … dodirnuo medij, uobličio se u njemu i ostao svjež zauvijek".

Fadiga je ujedno i nova voditeljica Galerije "K" u udruzi K.V.A.R.K. nakon odlaska slikara i profesora Saše Živkovića s tog mjesta, pa je tako vlastitom izložbom najavila ciklus izložbi mladih likovnjaka u 2008. godini.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.