Dočekali Novu na vrhu Vranilac

Na Silvestrovo je skupina planinarskih entuzijasta održala već tradicionalni doček nove godine na Vranilcu, najvišem vrhu planine Kalnik. Planinarima iz križevačkog PD Kalnik pridružila se i nekolicina iz PD Ludbreg, kako bi doček na nadmorskoj visini 634 metra bio što ugodniji. Osim ponoćnog okupljanja, križevački planinari su danas krenuli i na prvi planinarski novogodišnji pohod u središnje dijelove Kalnika. Za sve zainteresirane, planinarski dom se danas otvara u 16 sati.

Jedan od silvestarskih posjetitelja Kalnika, ludbreški planinar Damir Klarić, jedini se 18. prosinca usudio poći i na Božićni pohod po Kalničkoj gredi, dok ostali planinari iz Koprivnice, Ludbrega, Križevaca i Kalnika zbog jakog snijega i teških vremenskih uvjeta nisu krenuli na uspon.
– Na samom grebenu i vrhu Škrinja, puhalo je preko 100 km/h, a hladnoća mi je bila najveća do sada, naveo je Klarić na svom web-albumu, gdje je objavio četrdesetak fotografija, a posebno je zanimljivo da je uski dio na Škrinji, tzv. Žilet, morao proći na koljenima da ga vjetar ne baci niz liticu. Povremeno u kontaktu sa zabrinutim Stjepanom Jembrekom, planinarom iz Križevaca, Klarić je unatoč teškim uvjetima za uspon i temperaturi od -25°C avanturu po Kalničkoj gredi sretno završio.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.