Petero Križevčana uspješno završilo Lokalni program APR-a u Varaždinu

U subotu, 2. prosinca završen je Lokalni program APR-a u Varaždinu koji je okupljao polaznike iz četiri županije, a proveden je uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, grada Varaždina i Varaždinske županije. Završni modul varaždinskog programa bavio se ulogom medija u lokalnoj zajednici te je održana panel rasprava na kojoj su kao govornici sudjelovali: Dubravka Novak, voditeljica i urednica, Radio Sjeverozapad; Marko Breljak, novinar i voditelj marketinga, varaždinski.hr; Dario Baća, izvršni direktor, TV Zapad.

Raspravu je vodio Ivan Obadić, poslijedoktorand na Pravnom fakultetu u Zagrebu, ujedno i alumni Akademije za politički razvoj. Program se zatim nastavio predavanjem o liderskoj komunikaciji koju je polaznicima držao Krunoslav Vidić, savjetnik, Stratego PR savjetovanje, također alumni APR-a. Po završetku 3. modula, 24 polaznika dobilo je diplome za uspješno završen program “Sudjelovanje mladih i razvoj demokracije u lokalnoj zajednici” koji se provodio uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, grada Varaždina i Varaždinske županije.

Napomenimo da je među 24 polaznika s područja Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije, Lokalni program APR-a završilo petero Križevčana. To su: Eduard Petranović (novinar i kolumnist, Večernji list), Ivica Švagelj (profesor kineziologije, vijećnik u Gradskom vijeću Križevci, HDS), Admir Sinani (voditelj odnosa s javnošću, programski koordinator i projektni menadžer, udruga KVARK), Tomislav Belušić (vlasnik, Codec Production) i Tomislav Tenodi (direktor, Speck).

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Drago mi je da se odrzavaju paneli o ulozi medija u lokalnoj zajednici. Nadam se da će to prionijeti profesionalizaciji i objektivnosti medija. Da će biti manje senzacija, a više istraživačkog novinarstva.
    Jer u ovoj “borbi” za svoj komadić prostora i stalno bombastično najavljivanje nečega, već nas je “zasitilo” i napravilo kontra efekt, da svaku informaciju, moramo još dodatno provjeravati.
    Pa, neka Vam je sretno!

Komentari su zatvoreni.