Župan na proslavi Dana Krapinsko-zagorske županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine Krapinsko-zagroske županije u Donjoj Stubici je u petak, 26. travnja obilježen Dan Krapinsko-zagorske županije. Svečanosti je prisustvovao i župan Darko Koren, a Skupštinu je otvorila predsjednica Vlasta Hubicki, koja se osvrnula na sve učinjeno u proteklih godinu dana.

Župan Željko Kolar govorio je o strateškim projektima te naglasio kako je Krapinsko-zagorska županija, uz brojne druge nagrade, osvojila nagradu za najbolju kontinentalnu turističku destinaciju u Hrvatskoj i nagradu Stvaratelji za stoljeća – za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. U kapitalna ulaganja u zdravstvo uloženo je preko 32 milijuna kuna, a u Dvorcu Bračak otvoren je prvi WBAF ured u Hrvatskoj za područje čitave Europske unije. Također u prošloj su godini provodili 121,7 milijuna kuna vrijedne kapitalne projekate u području obrazovanja.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i županijska priznanja: Plaketa za životno djelo dodijeljena je Dragutinu Brajkoviću, plakete za doprinos ugledu i promociji Županije u zemlji i svijetu dodijeljene su Specijalnoj bolnici za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Sveta Katarina“ i Dragutinu Ranogajcu. Plakete za iznimno postignuće u protekloj godini dodijeljene su Ivani Habazin i Denisu Vinceku. Povelje Krapinsko-zagorske županije dodijeljene su su: Udruzi žena Hum Stubički iz Gornje Stubice, Branku Cvrtili, Tei Ban, Darku Raškaju, Loreni Domiter, Tomislavu Križanecu, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pregrada, Danici Pelko, Udruzi Hrvatska žena Oroslavje, predsjedniku i članicama Koordinacijskog tima za promicanje dojenja na području Krapinsko – zagorske županije, obrtu „Josip Pleško“, Borisu-Romanu Blažiniću, Filatelističkom društvu „Zaboky“ Zabok, Darku Kucelju, Diani Franke te Udruzi hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Krapinsko – zagorske županije.

U glazbenom je programu nastupila Josipa Lončar, uz pratnju Marka Zgorelca, a prikazan je i novi promotivni film Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Služba ureda župana

Izvor fotografije: http://www.kzz.hr

Vezano

Komentari su zatvoreni.