KTC-ovi vratili Novoj Gradiški za visoki poraz

Jedno kolo pauziranja, poslije zadnjeg gostovanja i poraza u Đurđenovcu, dalo je rukometašima križevačkog KTC-a vremena da se još bolje  poslože i uigraju. Protekle nedjelje im je u Križevce  došla mlada i brze ekipa iz Nove Gradiške koje je u jesenskom dijelu natjecanja u srazu ove dvije ekipe zabila 44 gola i nanijela dosta neugodan poraz KTC-u.

Od samoga početka utakmice domaći igrači su pokazali da su bolja i konkretnija momčad i da gosti usprkos silnom tempu i požrtvovnosti objektivno ne mogu doći do bodova. Do 10. minute susreta i rezultata (6:6)  gosti su se uz stalni mali zaostatak donekle i držali, ali već u 16. minuti je bilo 12:8, a u 20. minuti i velikih 6 razlike za Križevčane – 15:9. Po rezultatu se ne može vidjeti i iščitati kvaliteta susreta koja je bila na dosta visokom nivou i što se tiče dobrih poteza  ali i iznimnog brzog  tempa popraćenog maksimalnom borbenošću za svaku loptu.

Početak drugog poluvremena je donio pad igre domaćina pa spretni i borbeni gosti to koriste i u 38 minuti dolaze na obećavajućih tri gola zaostatka 23:20.  Pad igre se dogodio uslijed promiene taktike od samih igrača i prihvaćanja protivničke igre. Zastavši malo na loptu i vrativši se na taktiku koja je dogovorena tijekom tjedna,  rezultat se već u 42 minuti  nedostižno povećao na +7 za domaćina 28:21. Do kraja susreta domaćin je samo održavao prednost bez neke prevelike želje za velikom gol razlikom i gosti odlaze kući sa samo 6 golova minusa. Kao što smo već i rekli, utakmica je bila  jako kvalitetna i taktički odlično odrađena, što pokazuje da igrači KTC-a postaju prava i ozbiljna ekipa. Sve čestitke gostima na prikazanoj igri i koji, ako ostanu zajedno, za koju godinu mogu biti izvanredan sastav. Poslije ovoga kola KTC se nalazi na 4. mjestu sa osvojenih 12 bodova iz 12 susreta, koliko ima i treće plasirana Virovitica, ali s malo boljom gol razlikom. Sljedeću subotu križevački rukometaši su slobodni, a za dva tjedna igraju ponovo kod kuće – u goste im dolaze rukometaši iz Slatine.

 RK KTC – RK NOVA GRADIŠKA 37:31 (20:15)

Za KTC su igrali: Benković 6 obrana, Višnjević 6 obrana, Neven Predojević 9 golova, Lorber 9 (4), Pavliček 5, Roman Predojević 3, Kraljić 2, Čorda 1(1), Ferenčak 1, Krunoslav Hunjak 7, Matija Hunjak, Kamenar, Augustinčić, Petrač. Trener: Dragutin Miklečić.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.