Križevci: Sestra prijavila brata da je ubio majku, policija ga pronašla u ženskom WC-u kafića

KRIŽEVCI – Danas, oko 10 sati ujutro križevačka policija primila je dojavu Zdenke Heruc iz križevačkog prigradskog naselja, da je njezin brat, Zlatko, ubio njihovu majku, 75-ogodišnju Zdenku.
Osumnjičeni Zlatko Heruc (44) uhićen je 20-ak minuta nakon toga u obližnjem kafiću. Policajac ga je pronašao na ženskom WC-u gdje je ispijao dvije litre piva.

 

Na mjestu događaja policijski službenici utvrdili su da je žena doista ubijena, te da nije riječ o nesretnom slučaju. Mrtvozornik je na tijelu pronašao više ozljeda glave i tijela od kojih je Zdenka preminula. Na mjesto događaja bila je zamjenica županijske državne odvjetnice Dijana Sabolović-Harambaša koja je zajedno s policijskim službenicima PP Križevci obavila očevid i odredila obdukciju ubijene.

Policijski službenici pronašli su niz predmeta koji upućuju na sredstva počinjena ubojstva te su ih izuzeli kako bi kasnije kriminalističkim istraživanjem utvrditi o kojem se predmetu ubojstva radi. Za sada je samo sigurno da je nesretna starica ubijena tupim predmetom.

Više informacija biti će poznato nakon službenog policijskog očevida.

Prije nekoliko tjedana, novinari Podravskog lista, slučajno su susreli Zlatka Heruca u njegovom dvorištu prilikom cijepanja ogrjevnog drva. Tada je, umoran od posla, podijelio s novinarima svoju životnu priču. Rekao je kako je u invalidskoj mirovini i više ne može puno raditi po imanju, na kojem je nekoć hranio 60 bikova i bio Podravkin kooperant, no cijepati još uvijek može.

– Ako ništa drugo, imam zanimaciju pa mi dan ne prođe uzalud – rekao je tada Zlatko i dodao kako bi se još i danas bavio uzgojem stoke da može. Do prije deset godina Zlatko je sam brinuo za desetke bikova i krava i obrađivao četiri hektara zemljišta koje mu danas obrađuju drugi. Imao je planove kako bi poboljšao i popravio već pomalo oronulo poljoprivredno gospodarstvo, no rekao je kako mu je zdravlje nepremostiva prepreka. (JL)
 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.