Križevci: Grad prodaje zemljišta u 10 naselja

Gradski oci prošlog su tjedna raspravljali o izboru najpovoljnije ponude za prodaju poljoprivrednih zemljišta na području Križevaca. U čak deset naselja: Apatovcu, Bojnikovcu, Cubincu, Đurđicu, Marinovcu, Potočecu,
Ravenu, Osijeku Vojakovačkom, Špirancu i Vojakovcu na prodaju su stavili državna zemljišta.
Oko ove i drugih odluka usuglasili su se Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca i pročelnici gradskih odjela na prošlotjednoj 20. sjednici gradskog kolegija. Prihvaćen je i prijedlog javnog natječaja za prodaju dviju garaža u Ulici Kralja Tomislava po početnoj cijeni svake garaže od 40.500 kuna.

Kristina Kranjčević, zaposlenica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, sudjelovat će na trećem svjetskom kongresu za ranu intervenciju u New Yorku, što Grad namjerava sufinancirati s tri tisuće kuna, koliko namjerava dati i Ireni Sokolović koja odlazi na razmjenu studenata u San Salvador.
Dodatnih šest tisuća kuna iz gradske blagajne žele izdvojiti za pomoć kupnje klarineta Gradskom puhačkom orkestru. Tisuću kuna više dobit će Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga iz Zagreba za natjecanje učenika i studenata u sviranju bisernice i brača ako ovu odluku potvrdi Gradsko vijeće.

Najviše bi novca, osam tisuća kuna, mogao dobiti Gradski muzej za posudbu generatora iz Tehničkog muzeja u Budimpešti. Budući da je riječ o generatoru kakav je nekad u Križevcima proizvodio struju, mjerodavni u Gradu odlučili su pomoći u realizaciji projekta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.