Irena Kovačić izabrana za predsjednicu županijske Obrtničke komore

Foto: kckzz.hr; epodravina.hr

U prostorima Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici održana je konstituirajuća sjednica skupštine, na kojoj je odabrano novo vodstvo za mandatno razdoblje od 2018. do 2022. godine. Sjednici su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima, a za predsjednicu je izabrana Irena Kovačić. Potpredsjednik je Damir Golubić, a izabrani su i predstavnici Udruženja obrtnika Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, članovi Upravnog te Nadzornog odbora.

Župan je uputio čestitke novom vodstvu, pohvalivši rad Komore, te je dodao kako Županija kontinuirano podržava obrtnike i Komoru, što se vidi kroz brojne programe i projekte. Jedan od najvećih zajedničkih projekata je Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije koji će se u svom 21. izdanju održati od 9. do 11. studenoga ove godine, a župan je Komori poželio i mnogo uspjeha u daljnjem djelovanju, naglasivši važnost obrtništva u razvoju gospodarstva.

Zadovoljstvo situacijom u obrtništvu izrazio je i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, istaknuvši kako imaju 3000 više obrta nego prošle godine, dok je nova predsjednica Irena Kovačić kazala kako je čast biti na čelu institucije koja predstavlja 1300 obrtnika i zapošljava oko 5000 radnika.

Okupljenima su se obratili i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te saborski zastupnik Damir Felak, a na sjednici su dodijeljena i javna priznanja za doprinos razvoju obrtništva, komorskog sustava i suradnje s komorskim sustavom. Zahvalnice su primili Mirko Cikoš, Denis Zagrajski, Darko Pernjak, Ivana Sović, Nikola Vrečica i Anita Rakitničan, priznanja su dobili Drago Vazdar, Lidija Vasiljević, Vlado Jambrek, Gordan Levatić, Ivan Konjarek i Antonija Večenaj, dok su povelje su primili Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje, Marijan Huzjak, Antun Kovačić i Pavao Begović.

Također, na sjednici je predložen kandidat županijske Obrtničke komore za predsjednika Hrvatske obrtničke komore, a bit će to sadašnji predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Vezano

Komentari su zatvoreni.