Kuglačka cesta do šestog mjesta

Koliko su skupi bili porazi kuglača “Elektre” Križevci u prvom dijelu sezone, tek je sada u potpunosti vidljivo. Omjer pobjeda i poraza 4:7 i mršavih osam osvojenih bodova do pauze, smjestilo je “Elektraše” na nerealno nisko 9. mjesto ljestvice u konkurenciji 12 klubova u natjecanju 3. Hrvatske kuglačke lige Sjever. Bez obzira na to što je ova sezona natjecateljski daleko najjača od svih do sada, jer na ulazak u 2. HKL pretendiraju dva kluba, a i tri kluba povratnika iz višeg ranga nisu se pomirila s tom degradacijom, realnost križevačkog kluba (uzevši u obzir uvjete u kojima djeluje) ipak je sredina ljestvice.

Nastavak sezone prikazuje i sasvim novo lice križevačkog sastava. S četiri pobjede u četiri nastupa križevački kuglači su ostvarili bodovni učinak identičan onom iz prve polovice sezone, i to sedam kola prije kraja. Točno je da do kraja slijedi većina teških utakmica, te da je na križevačkim igračima zamjetan umor zbog nedovoljnog broja treninga, ipak dosta je još bodova u igri na koje “Elektraši” ozbiljno računaju.
Ova četvrta pobjeda ostvarena je u petak na domaćoj kuglani u Koprivnici, kada je sedmoplasirana “Elektra” Križevci ugostila šestu ekipu ljestvice KK “Cestu” iz Varaždina.
Kako je ekipa iz Varaždina bježala križevačkoj tek jedan bod, znalo se da pobjednik ove utakmice preuzima poziciju “prvog među ostalima”, jer petoplasirana ekipa bježi teško dostižnih 5 bodova.
Križevčani željni bodova pritišću prvom trojkom:
Posavec Z – Hojski S. (545 : 535 čunjeva); (2:2 set); (1:0 poen)
Kirin D. – Pintarić Lj. (538 : 510); (2:2); (1:0)
Tkalec M. – Kreš V. (529 : 528); (1,5:2,5) (0:1)
Vodstvo od 2:1 nakon prve trojke i prednost od 39 čunjeva solidna je prednost, premda nije garancija i konačne pobjede, međutim, druga trojka, identično prvoj sigurno dovršava utakmicu:
Sanković T. – Črepinko V. (525 : 507); (2:2); (1:0)
Šimatović I. – Kreš K. (530 : 544); (2:2); (0:1)
Horvat Ž. – Petrać B. (517 : 488); (3:1); (1:0)
Kada se tome još pridodaju 2 boda za ukupno više srušenih čunjeva (3184:3112), dobiva se konačan rezultat 6:2 u korist “Elektre” iz Križevaca, čime je ujedno i preuzeto i toliko željeno 6. mjesto ljestvice.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.