Križevčanin osuđen zbog vožnje pod utjecajem marihuane

KOPRIVNICA – Alen V. (29) iz Križevaca na koprivničkom je Prekršajnom sudu osuđen zbog vožnje tehnički neispravnim automobilom pod utjecajem marihuane. Neodgovorni je Alen, koji je, usput rečeno, registrirani ovisnik o opojnim drogama, osuđen na 14 dana zatvora, uvjetno na godinu dana, kažnjen s tisuću kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera četveromjesečne zabrane upravljanja osobnim automobilima.

Nije reagirao

Križevčanina su koprivnički prometni policajci krajem siječnja zaustavili na Zagrebačkoj cesti. Vozio je svoj fiat bravo na kojemu su bila neispravna prednja kratka, stražnja pozicijska i stop svjetla. Kako nešto s vozačem “nije bilo u redu”, nije reagirao na alkotest, a bio je “registriran” u policijskoj evidenciji, prometni su ga policajci uređajem Cozart testirali na prisutnost droga. Nalaz je bio pozitivan na THC, odnosno marihuanu nakon čega je upućen na vađenje krvi i urina zbog detaljne analize, na što je vađenje krvi odbio. Utvrđivanjem prekršaja prometni su ga policajci priveli u postaju gdje mu je određeno zadržavanje, nakon čega je prebačen prekršajnom sucu Dariju Kuzmiću.

Pokajao se

Na suđenju se uhićeni Alen pokajao, priznao da je imao problema s drogom zbog čega je bio i na odvikavanju i priznao da je vozio pod utjecajem marihuane, no da je bio sav izgubljen i da se ničega ne sjeća. Osim kazne, osuđeni je Alen dužan platiti trošak sudskog postupka i 290 kuna troškova utvrđivanja i dokazivanja prometnog prekršaja.
Broj pijanih ili drogiranih vozača na području PU koprivničko-križevačke je u padu. Prošle godine takvih je vozača bilo 110 manje s time da je broj drogiranih vozača u odnosu na pijane toliko velik da se uopće ne razmišlja o uvođenju posebne statističke kategorije drogiranog vozača koji, usput rečeno, na području PU koprivničko-križevačke nisu dosad skrivili ni jednu prometnu nesreću.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.