Neki mrmljaju da je skupo, no treba platiti i najam

Križevačka drvca – Uzgajivač božićnih drvaca tvrdi da su i dalje najbolja prava uzgojena stabla, što prepoznaju kupci, koji obično navale na Badnjak

Vlasnik OPG-a za uzgoj božićnih drvaca Đuro Rađa iz Križevaca u ovo doba godine ima najviše posla, jer “urod” treba i prodati. – Ljudi najviše kupuju tri dana prije i na sam Badnjak, biraju smreke, kakve i uzgajam, zadovoljni su i cijenom, no ima i koji mrmljaju da je sto kuna po drvcu od metar i pol skupo – govori Rađa, ističući da treba platiti i najam gradske površine, što, veli, nije malo: za 10 dana 3500 kuna. On uzgaja ral i pol, drvca reže u 7. godini te napominje da kupci, bez obzira na to što se promiče i kupnja umjetnih ili onih u teglama, uvijek traže uzgojeno i odrezano drvce.

 

– I svinje su za uzgoj, i činčile, uzgoj je radi prodaje, jer svatko nešto treba – misli Rađa. Tržio je i u nedjelju, a i danas na Strossmayerovu trgu, gdje je znatna ponuda smreka, jela, borova.
– Šestero je prodavača zatražilo i dobilo dozvolu za prodaju drvaca, sukladno odluci, a cijena je prostora 30 kuna po kvadratu – kažu iz ureda gradonačelnika Hrga. Inače, grad je ove godine na ukrašavanje utrošio 25.000 kuna. Veliko drvce ispred crkve sv. Ane donirala je obitelj Anđelka Markova. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.