HPD-u Kalnik izgledan nastup na državnom natjecanju

U srijedu 20. lipnja u Podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik imao je kvalifikacijski nastup za državni susret i natjecanje pjevačkih zborova, koje će se po 40. put u organizaciji Hrvatskog sabora kulture 20. i 21. listopada odvijati u Novigradu Cittanova. Ove godine iz Koprivničko-križevačke županije samo je križevački zbor odlučio prijaviti se za državni susret, a zboraše je u srijedu došao poslušati i predstavnik Sabora, Josip Jerković.

U nastupu bez publike ali uz ozbiljan pristup koji je podrazumijevao službenu pjevačku uniformu, HPD-ovci su, pod ravnanjem Branke Špoljar, izveli Fruhlingsfeier Mendelssohn-Bartholdyja, Panis Angelicus I. Lukačića, Kuljerićev Gumbelijum roža fino diši, te O, pa cupa tanana D. Bobića i Precious Lord T. Dorseya. Selektor i ocjenjivač Jerković zapisao je svoje ocjene najavivši da je, nakon što ga je odslušao, sudjelovanje križevačkog zbora na natjecanju za četiri mjeseca u Novigradu vrlo izgledno.

Slijedi ljetna pjevačka stanka, nakon čega u rujnu HPD nastupa na županijskoj smotri pjevačkih zborova te, najvjerojatnije, i u programu proslave Dana Svetog Marka Križevčanina.

Vezano

Komentari su zatvoreni.