Prvašići iz Zagreba daruju ‘Petaka za đaka’

Danas oko podneva volonteri križevačke udruge P.O.I.N.T. Sonja Mrnjavčić i Igor Kudeljnjak stigli su u zagrebačku OŠ Augusta Šenoe, kako bi preuzeli donaciju božićnih poklona za djecu s posebnim potrebama Križevaca, koje su prikupili i pripremili učenici 1.b razreda zajedno sa učiteljicom Sandrom Vuk. Radišni i poletni prvašići također su pomogli pri utovaru humanitarnih paketa u automobil za Križevce.

– Uspjeli smo sve organizirati i na najljepši način osigurati đacima iz škole u Križevcima sladak i uspješan ulazak u 2011. s mišlju da i o njima netko vodi brigu i raduje im se, istaknula je učiteljica Vuk, koja se križevačkoj akciji “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” sa svojim učenicima odazvala i tijekom 2005.-2007. godine. Dobrotvorni rad osnovnoškolaca sastavni je dio razrednog kurikuluma u toj zagrebačkoj osnovnoj školi iz Selske 95.

U Križevcima su P.O.I.N.T.-ove volonterke Zvjezdana Babić, Ivona Haban i Ankica Jukić, uz pomoć Tamare Premuš i Martine Benjak iz Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, pristigle poklone pridružile paketima pripremljenim za darivanje učenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. Božićna priredba na kojoj se već tradicionalno, 7. godinu zaredom uručuju FIVE4KIDS pokloni, održava se u auli Centra sutra, u srijedu u 10 sati, kad će djeca zauzvrat darivati pjesmom, recitacijama i plesom.

Vezano

Komentari su zatvoreni.