Mravci oba puta uvjerljivi protiv radnikovaca, čestitke svima na dobroj volji i izuzetnom žaru

Radost loptanja pod obručima priuštili su križevačkim zaljubljenicima u košarku, onima koji se tako osjećaju, ali i svima dobre volje i humanih namjera, košarkaši KK Radnik Križevci i KK Zagreb Croatia Osiguranje u nedjelju u školsko-sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima. Isti suparnici našli su se, evo, već drugu godinu za dobro humanitarne akcije “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” i svojih vršnjaka, djece s posebnim potrebama Križevaca.

Led su probili mlađi kadeti Radnika, protiv puno kvalitetnijeg protivnika nisu imali tremu. Naime, dječaci iz KK Zagreb prošli su se tjedan vratili iz Moskve s neslužbenog prvenstva Europe u kategoriji do 14 godina i osvojili su peto mjesto. U prvoj su se četvrtini Radnikovci sasvim dobro držali (10:19), no do poluvremena se ta razlika povećala (16:39).

Posebno se istaknuo borbeni Darije Tkalec koji se bacao za svakom loptom te Luka Tomas koji je često lomio svoje čuvare i nerijetko klizio parketom sa željom provođenja kvalitetne akcije. Kako je utakmica odmicala tehnički potkovaniji i fizički spremniji mladi Mravi lovili su gotovo sve lopte pod košem i brojnim kontrama i polukontrama povećali razliku do konačnih uvjerljivih 30:99. Treneri Igor Lukša i Josip Bulajić na kraju su odabrali najbolje igrače iz svojih ekipa – Tkalec iz Radnika i Dominik Milković iz Zagreba, za koje je nagrade pripremio sponzor HKS.

Radnik:Zagreb – 99:30 (19:10, 20:6, 22:8, 38:6).

Radnik: Tkalec (kap.) 8, Budinski 0, Nemec 0, Palić 2, Vragović 0, Tomas 18, Šaško 0, Erhatić 0, Sačarić 0, Majstorović 0, Štefun 0, Anđelić 2. Trener: Lukša.
Zagreb: Jelovčić 4, Mandić 20, Milković 27, Barčanec 0, Rebić 13, Suknaić 2, Barić 2, Čep 15, Kaliterna 0, Perjava 6, Solomun 10. Trener: Bulajić.
Suci: Blašković, Matus.

Nakon kadeta na parket su istrčali i juniori, a publika je pljeskom posebno nagradila mladog reprezentativca Darija Šarića, koji se u Križevcima pojavio nenajavljeno, na iznenađenje trenera i suigrača, te oduševljenje svih prisutnih. Darija su, naime, doveli roditelji, čime su i oni na svoj način  pokazali solidarnost i s Križevčanima. Mladi Šarić je, inače, ovoga ljeta na Europskom kadetskom prvenstvu u Crnoj Gori proglašen najboljim igračem, a Hrvatska je tada osvojila zlato. Šarić inače već igra i za  seniorsku ekipu Zagreba, a FIBA ga je nedavno nominirala za najboljeg mladog igrača Europe.

Od samog početka utakmice Šarić i Hezonja su uz „topničku“ podršku Mamića, Mavre i Kraljića pokazali zašto ih košarkaški stručnjaci smatraju najboljom juniorskom ekipom u državi. Vidjeli smo brojna zakucavanja, atraktivna proigravanja i ostale prave NBA-ovske poteze. Radnikovci su koliko- toliko mogli parirati u prvome poluvremenu predvođeni izuzetno angažiranom igrom kapetana Pavla Leljaka Paca i, unatoč očito snažnijem protivniku i sve većoj razlici na semaforu, nisu se predavali do samoga kraja. Najbolji igrač Radnika po odabiru trenera Saše Šikića je Dominik Nervo, a Andrej Tesla istaknuo je mladog Marija Hezonju.

Radnik: Zagreb – 41: 117 (7:23, 15:22, 13:37, 6:35)
Radnik
: Anđelić, Jukić 4, Smojver, Pavičić, Nervo 13, Potočki 2, Prstec 5, Serdarušić 3, Vlahović, Balint, Kovačević, Leljak 14; trener S. Šikić
Zagreb: Skorić, Miletić 6, Mamić 4, Demo 6, Mavra 16, Hrkač 2, Kraljić 6, Hezonja 24, Knežević, Krtolica 16, Vukičević 10, Šarić 24, Jurković 3; trener A. Tesla.
Suci: Blašković, Matus.

Treneri zagrebačkog kluba pohvalili su ovu humanitarnu akciju udruge P.O.I.N.T. koja osim konkretne materijalne pomoći popularizira košarku i uspješne mlade sportaše te su obećali da će se akciji Five4Kids odazvati i sljedeće godine. Saša Šikić zadovoljan je odličnom atmosferom i lijepo popunjenom dvoranom OŠ Lj. Modeca.

-Ipak, najvažnije od svega je da su ljudi prepoznali humanitarnu akciju u kojoj smo svi skupa igrali za darove onima kojima su najpotrebniji. U ime svih članova KK Radnik zahvaljujem svim gledateljima i prijateljima košarke koji su došli i podržali ovu humanitarnu akciju – poručio je u ime organizatora trener Šikić. Navedimo još da je dobrovoljnim prilozima posjetitelja za božićno darivanje djece s posebnim potrebama prikupljeno ukupno 3970 kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.