Od danas do 8. siječnja križevački malonogometni spektakl





Danas je počeo je malonogometni turnir Križevci Ožujsko 2010. U gradskoj sportskoj dvorani natječu se 52 momčadi u 13 skupina. To je manje nego lani, no obzirom na svu kriznu situaciju organizatori su zadovoljni, jer su dobili gotovo sve najjače malonogometne skupine iz ovog dijela Hrvatske.









“Barem za njih 15 može se reći da mogu biti pobjednici našeg turnira”, ističe poznati nogometni sudac Draženko Kovačić, tajnik Zajednice sportskih udruga Križevaca, organizatora natjecanja. Napominje da im se, nažalost, javilo premalo domaćih momčadi, jer “u 12 godina turnira dečki su ostarili”, pa se pokazuje da je uz glavni seniorski potrebno uvesti i turnir za veterane. No, reče Kovačić, to će biti tek nagodinu, dok će na ovogodišnjem izdanju, koje traje do 8. siječnja 2011., gledatelji, osim u igračiim nadmetanjima seniora, moći uživati i u igrama 16 juniorskih sastava malonogometaša.

Nagradni fond turnira je 85.000, a pobjedniku će pripasti čak 50.000 kuna gotovine. Upućenici i kibiceri svjedoče da je križevački malonogometni događaj u nekim mjerilima jači i od zagrebačkog turnira “Kutija šibica”, jer se i lani dogodilo da pobjednik “Kutije” nije bio i prvak u Križevcima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.