Novi proračun u granicama ovogodišnjeg rebalansa

KRIŽEVCI – U križevačkoj gradskoj upravi poslušali su naputke Ministarstva financija i vrlo oprezno krenuli u izradu prijedloga novog proračuna pa će pred gradske vijećnike ići iznos od oko 74,5 milijuna kuna što je nešto manje od ovogodišnjeg rebalansiranog proračuna. U toj svoti, zbog poništenja javnog natječaja, je i tri milijuna ove godine nepotrošenih kuna koje će ići u jedno od najvažnijih križevačkih ulaganja, u komunalno opremanje poslovne zone Gornji Čret, kaže gradonačelnik Branko Hrg.

– Jedan od najvećih projekata i najznačajnijih u narednoj godini sigurno će biti izgradnja i uređenje infrastrukture u poslovnoj zoni Gornji Čret. Natječaj smo ponovljeno proveli, izabran je najpovoljniji izvođač, moram reći da je Grad povoljnije prošao za jedno 100 tisuća eura u odnosu na prošli natječaj. Milsim da sada neće biti ni nekih posebnih prigovora ni žalbi i da ćemo mi potpisati taj ugovor i sa prvim sunčanim danima, odnosno onima koji će omogućavati, krenuti u radove na zoni Čret, izjavio je Hrg.

U idućoj godini planirano je oko 15 milijuna kuna ulaganja u vodoopskrbu i odvodnju, a u pripremi za novac iz euro fondova u iste svrhe izradit će se projekti vrijedni 10-tak milijuna kuna. U Ulici Petra Krešimira bit će završen nogostup i asfaltiranje ceste, nastavit će se preuređenje bivšeg Doma HV-a u buduće sjedište Gradske knjižnice, a asfaltni pokrov trebalo bi dobiti i oko 4 kilometra prometnice prema naselju Povelić. Novi proračun pokušat će zadržati postojeći standard rada udruga i ustanova, dodaje Hrg, a gradsko sudjelovanje u troškovima dječjih vrtića Zrake sunca i Svetog Josipa će se i povećati kako bi se roditeljima olakšale posljedice krize i smanjenih prihoda. Također, iduća godina bit će i vrijeme lobiranja za još dva projekta, preuređenja zgrade sinagoge u sjedište Državnog arhiva te izgradnje Doma za starije u Križevcima. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.