Tamburaši ‘Alberta Štrige’ u Matici hrvatskoj

Glazbena škola Alberta Štrige poziva u ponedjeljak 13. prosinca 2010. u 20 sati na koncert u sklopu ciklusa “Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj”, koji se održava u Velikoj dvorani Matice hrvatske na Strossmayerovom trgu 4 u Zagrebu. Pod ravnanjem prof. Igora Kudeljnjaka nastupit će solisti Hrvoje Nemec i Jurica Perharić, Komorni sastav tambura te Tamburaški orkestar škole, a na repertoaru će se naći djela Sorkočevića, Potočnika, Lhotke, Milottija, Markovića, Šljivca i Kuljerića. Program cjelovečernjeg koncerta je dostupan na web sjedištu Matice hrvatske.

Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca osnovan je prije više od 30 godina, a čine ga učenici srednje i viših razreda osnovne glazbene škole. Višestruki je dobitnik zlatne plakete Tambura Paje Kolarića na Festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku. Osvojio je šest 1. i dvije 2. nagrade na državnim natjecanjima. Na Europskom festivalu mladih u Belgiji orkestar je 1999. osvojio 1. nagradu “summa cum laude”, a 2009. 1. nagradu “cum laude”. Orkestru su dodijeljena i priznanja grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije. Od osnutka vodio ga je Stjepan Fortuna, 2009. preuzeo Matija Fortuna, a od 1. rujna 2010. orkestrom ravna Igor Kudeljnjak.

Komorni sastav tambura Glazbene škole Alberta Štrige od prvog nastupa na državnom natjecanju 2002. osvaja 1. nagrade, a 2007. čak s maksimalnih 100 bodova.
Jurica Perharić učenik je završnog razreda Glazbene škole Alberta Štrige kod prof. Gordane Božić i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima. Godine 2007. osvojio je 1. nagradu na regionalnom i 2. na državnom natjecanju, a 2009. 1. nagrade na obje natjecateljske razine.
Hrvoje Nemec učenik je završnog razreda Glazbene škole Alberta Štrige kod prof. Gordane Božić i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima. Godina 2007. i 2009. osvojio je 1. nagrade na regionalnom i 2. nagrade na državnom natjecanju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.