Cris ponovo okupio povjesničare i bivše Križevčane

U sklopu obilježavanja Dana grada, uz mnoštvo događaja, koncerata, izložbi, predstava i znanstvenih skupova, jučer je Povijesno društvo Križevci predstavilo sugrađanima 8. broj znanstvenog časopisa Cris u Maloj dvorani Hrvatskog doma.

Uz brojne Križevčane, predstavljanju je nazočilo i 45 članova Križevačke pajdašije, zavičajne zajednice građana križevačkog kraja iz Zagreba, koja je organizirala prošlogodišnje predstavljanje Crisa u Novinarskom domu u Zagrebu.

Nakon uvodnog izlaganja predsjednice Povijesnog društva Katarine Čavlek, okupljenima se obratio i gradonačelnik Branko Hrg. Predsjednik Križevačke pajdašije Ivan Soviček čestitao je Povijesnom društvu na novom broju Crisa sa željom da ih bude još mnogo te uručio predsjednici Povijesnog društva Povelju Križevačke pajdašije.

Novi glavni urednik Crisa prof. Ivan Peklić predstavio je prof. Hrvoja Petrića, koji je rekao nekoliko riječi o svakom članku ovogodišnjeg Crisa i predstavio online izdanje časopisa.

Promociju Crisa svojom je svirkom uveličao Gradski puhački orkestar, koji je ujedno uručio svima glazbenu pozivnicu za svoj cjelovečernji koncert koji će biti sutra, 27. 04.

Kratak domjenak koji je slijedio bio je vrlo živ jer je okupio Križevčane i bivše Križevčane koji se nisu vidjeli i do 40 godina.

Prije samog predstavljanja Crisa, Križevačka pajdašija kratko je obišla Križevce koje mnogi od članova nisu vidjeli godinama te posjetila izložbu Paška čipka u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.