Načelnica Gornje Rijeke: Svi u upravi nismo isti, fale stručnjaci

Ne korupciji – Jedva 20 dužnosnika koprivničko-križevačkog kraja na edukaciji. U Koprivnici su dužnosnici i državni službenici učili o problemu sukoba interesa i suzbijanju korupcije. Rado su iznijeli svoje komentare.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa te ministarstva pravosuđa i uprave u Gradskoj vijećnici u Koprivnici održali su edukaciju dužnosnika i državnih službenika na temu sukoba interesa i suzbijanja korupcije. Odazvalo se njih samo 20-ak, ali dinamičnosti nije nedostajalo. Hrvatska se na rangu percepcije korupcije nalazi u sredini s indeksom 4,1. Za usporedbu, indeks Novog Zelanda je 9,3 (visoko razvijena demokracija), a Rusije 2,1.

– Bogate zemlje nisu uređene zato jer su bogate, već su bogate zato jer su dobro uređene – istaknuo je Zorislav Antun Petrović.
Važnost edukacije potvrđuju i komentari dužnosnika.
– U isti koš trpaju načelnike koji jedva spajaju kraj s krajem i ostale koji se bave malverzacijama i korupcijom. Nismo svi u upravi isti, a mi imamo kronični nedostatak stručnih kadrova – rekla je Štefica Tukša, načelnica Gornje Rijeke. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.