Josip Friščić – Bez HSS-a neće biti vlasti

KOALICIJA Friščić je istaknuo i kako njegova stranka ima plan za funkcioniranje države u sljedećoj godini i nakon parlamentarnih izbora, a svoj će program izložiti na programskoj skupštini HSS-a 18. prosinca.

– Posljednjih mjeseci zbog turbulencija u najjačoj stranci, koalicijskom partneru, stalno su nam neki govorili da bismo se kao HSS trebali odmaknuti od svojih koalicijskih partnera – no ponavljao sam tada i ponavljam i sada i sutra ću – mi nismo od onih koji, kad je situacija složena i vrijeme teško, bježe i odmiču se, a onda sa strane sve znaju i pametni su, imaju recepte i rješenja za sve. To smo sve istrpjeli, i dali smo povjerenje i Vladi u Saboru, što nam je drago, a lako smo usvojili i proračun- nismo se kolebali – poručio je predsjednik HSS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, gostujući večeras na godišnjoj skupštini Županijske organizacije HSS-a Koprivničko-križevačke županije na Kalniku.

 

Friščić je istaknuo i kako njegova stranka ima plan za funkcioniranje države u sljedećoj godini i nakon parlamentarnih izbora, za koje vjeruje da će biti u redovnom zakonskom roku krajem 2011. Svoj će program izložiti na programskoj skupštini HSS-a 18. prosinca.

– Pripremamo se programski i kadrovski – sad imamo više od 50.000 članova, a stranka koja ima toliko ljudi je snažna, i doći će opet na ono – vidjet ćete – da bez HSS-a vlasti neće biti, ne radi fotelja i vlasti nego zato što određeni program i podrška koju smo dobili i provodimo, a tko to ne prihvati teško može voditi ovu zemlju – energičan je bio prvak seljaka. Onima koji, po njegovom, stalno govore kako treba raditi, odgovara – “pogledajte što su dosad učinili – ovo društvo iz Zagreba 11 godini vodi Zagreb, ima 7 milijardi u proračunu, još toliko u holdingu, i toliko su još gubitka stvorili, a kad dojdete u Zagreb, niti ima asfaltiranih ulica niti su napravili podzemnu željeznicu ni zone, a društveni proizvod im se stvara samo zahvaljujući centraliziranoj državi.”

Na skupštini su članovi HSS-a, ministri u Vladi RH Božidar Pankretić i Damir Bajs, spomenuli uspjehe u svojim resorima, te obećali Vladinu pomoć županiji i u sljedećoj godini, od povećanih ulaganja u izgradnju autoceste Podravsko-bilogorskog ipsilona, do većih izdvajanja za vodoopskrbu, poduzetništvo, ruralni turizam, poljoprivredu…Koprivničko-križevački župan i predsjednik ŽO HSS-a Darko Koren naglasio je kako je HSS protiv koncepta regionalizacije kakav predlažu neki, a po kojem bi došlo do “ukidanja svega i svačega”, pojasnivši da su u 17 godina postojanja mnoge male općine (a u kojima vlada i HSS) opravdale svoje postojanje i razvile se više nego ikad. (VL, 28.11.2010.)

Vezano

Komentari su zatvoreni.