Naporan prošli vikend kuglača polovično uspješan

Poraz na domaćem terenu

Naporan vikend za križevačke kuglače započeo je u petak 22. 10. utakmicom 5. kola 3. HKL. Usprkos prednosti “domaće”, koprivničke kuglane, povratnik iz 2. lige KK “Varteks” Varaždin nije dopustio “Elektrašima” preuzimanje uloge favorita. Da će utakmica biti tvrda i napeta vidjelo se već nakon prvog para.
Sanković s očajnih (507) i Dejan Kirin sa solidnih (537) gube od protivnika i stvaraju minus od 71 čunja.
Drugi par, iako poprilično rezerviran, malo popravlja situaciju. I Horvat (519) i Marijan Kirin (518) osvajaju po bod, ali se zaostatak Križevčana ne smanjuje značajno, iznosi 45 čunjeva.
Težak posao za zadnji križevački par, ako se uzme u obzir da su gosti čuvali za kraj jake igrače. Tkalecu se otvara utakmica i s (585), rezultatom kojeg se nebi posramili niti u prvoj ligi, vraća utakmicu u potpunu neizvjesnost, dok Šimatović usprkos vrlo dobrih (538) ipak ostaje bez pobjede. 
Konačan rezultat utakmice je pobjeda KK “Varteks” s 5:3 (3228:3204)
Utakmica koja je izgubljena u prvom paru, a nije dobivena u drugom paru ipak ohrabruje za nastavak sezone, jer je unatoč “kiksanju” trojice igrača, “Elektra” ostvarila rezultat koji spada u sam vrh 5. kola.

Bitni gostujući bodovi
 
I dok u proteklom kolu Križevčani objektivno nisu bili favorit, u 6. kolu dan poslije od te uloge nisu mogli pobjeći. Bez obzira što se igralo u Čakovcu na kuglani koja je iznjedrila neke od najlošijih “Elektrinih” rezultata, KK “Prosvjetar” je prema svim statistikama trebao biti slabija ekipa. Na stazi/u praksi to i nije izgledalo baš tako.
Marijan Kirin (542) u potpuno izjednačenoj utakmici sa zadnjom kuglama grabi bod i titulu igrača utakmice.
Horvat (484) više se borio protiv sebe i kuglane nego protiv suparnika, što je ovaj iskoristio i doveo ekipu domaćina na prednost od 48 čunjeva.
Sličan ishod bio je i nakon drugog para.
Tkalec, nakon briljiranja u protekloj utakmici ruši tek 479 čunjeva. Srećom protivnik mu također nije bio raspoložen, pa osim boda nije ostvario zamjetniju prednost za svoju ekipu.
Šimatović s (540) srušenih čunjeva osvaja bod i smanjuje prednost „Prosvjetara“ na samo 13 čunjeva
Treći par pripao je najmlađima. Sanković i Dejan Kirin dužnici iz nekih proteklih utakmica, dobili su  priliku za popravni. Za pobjedu bilo je potrebno osvojiti barem jedan bod i okrenuti rezultat u korist križevačkih kuglača.
Sanković nakon 3 uzastopno loše odigrane utakmice, konačno pruža dobru partiju. Protiv “Prosvjetarovog” ponajboljeg igrača igra “čunj za čunj” ruši (541), tri čunja više od protivnika, ipak gubi zbog 3:1 u setovima.
Za to vrijeme Dejan Kirin u potpunosti dominira nad svojim protivnikom kojeg sa srušenih (535) pobjeđuje za 52 čunja.
Konačan rezultat od 3:5 (3079 : 3121) sugerira puno težu pobjedu “Elektraša” nego se očekivalo, međutim sve je to dokaz izjednačenosti lige i najava još puno takvih neizvjesnih utakmica do kraja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.