[FOTO] Rekreativci uporni i po hladnoći – 4. kolo kros lige trčalo se i u kratkim hlačama

Unatoč hladnom vremenu i jutarnjoj temperaturi od minus 7, četrdeset trkačica i trkača i pet nordijskih hodačica natjecalo se u četvrtom kolu 2. Križevačke kros lige u subotu na Čabrajima. Osim jezera, smrzavale su se i baterije u fotoaparatima, dok su natjecatelji raspravljali o tome koliko slojeva odjeće bi trebali obući da im ne bude hladno, ali pak ni vruće kad se ugriju od nizanja krugova oko jezera. Doduše, Željko Dubravec nije imao tih problema jer je unaprijed odlučio da će trčati u kratkim hlačama, a ni rukavi mu nisu trebali.

Staza je kružna, oko jezera, a teren zanimljiv – od ceste, makadama, zaleđene zemlje, preko 500 metara daščane staze do mekšeg terena uz vodu koji su prepriječila srušena debla koja je trebalo preskočiti. Jedan trkač i ovaj se put poskliznuo, no srećom bez ozlijede i, nažalost, bez foto dokaza.

Najbrža hodačica i u ovom kolu je bila Melita Brunović-Čondić, druga je u cilj ušla Andreja Bogdan, a treća Vesna Sokač. One su vodeće i u ukupnom poretku nakon četiri kola.

Među trkačima je Ognjen Mergon ponovo bio najbrži. Tri kruga oko jezera, odnosno šest kilometara, pretrčao je za 22 minute i 55 sekundi, odmah za njim u cilj je utrčao Željko Dubravec pa Ivan Višak. Mergon je prvi i u ukupnom poretku s maksimalnih 310 bodova, na drugom mjestu je Višak s 292 dok je Dubravec treći s 279 bodova.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Matea Grabovica koja je utrku završila rezultatom 29:01, druga je bila Marijana Švagelj, a treća Dragana Osman Ivanović. U ukupnom poretku vodi Osman Ivanović s 302 boda, Švagelj je druga s 295, a treće mjesto za sad dijele Ivana Dubravec i Ana Petrina Šustić s 274 boda.

Natjecatelji koji su prijavili svih pet kola lige preuzeli su bogate startne pakete s korisnom opremom za svakog trkača, a zbog šuškavaca koji se nalaze u paketu bit će prepoznatljivi na svakoj utrci. Kao i u svim kolima, i ovaj put su organizatori i sponzori osigurali nagrade za tombolu i toplu okrijepu. Križevačku kros ligu pokrenuli su trkački entuzijasti okupljeni oko Škole trčanja AK Križevci i podržali su ih sponzori Križevačko Craft Beer, KTC, Trgo-Agencija, Black Sheep Paintball Shop, Dječji svijet, SIM Servis, Vina Bužić, mesnica Stručić, pekara Zlatni Klas i Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.