Puhački orkestar ide na međunarodno natjecanje

Gradski puhački orkestar Križevci ovih se dana intenzivno priprema za sudjelovanje na 4. međunarodnom natjecanju puhačkih orkestara u koncertnom izdanju “Slovenija 2010”. Ovo se prestižno natjecanje održava svake treće godne, a domaćin ovogodišnjeg je Velenje, rudarski gradić na sjeveroistoku zemlje. Natjecanje će trajati od četvrtka do nedjelje kad će nastupiti ukupno 21 orkestar u tri kategorije, a Križevčani su na rasporedu u subotu oko podneva.
– Imali smo revijalnih gostovanja po inozemstvu tijekom godina postojanja, no ovo nam je prvo međunarodno natjecanje, istaknuo je saksofonist Krsto Đorđevski, član upravnog odbora udruge i najdugovječniji član križevačkog orkestra. Ovim gostovanjem realizira se najava dirigenta, maestra Marija Komazina, o izlasku orkestra na međunarodnu scenu.

Uz zemlju domaćina, nastupit će i orkestri iz Austrije, Češke, Mađarske, Poljske i Švicarske, a uz Križevčane hrvatski su predstavnici još Gradska glazba Imotski te Gradska glazba “Trenkovi panduri” iz Požege, redom prvaci i viceprvaci s ovogodišnjeg susreta hrvatskih puhačkih orkestara. Križevački će orkestar kao zadanu skladbu izvesti “Pozdrave iz Slovenije” skladatelja Bojana Adamiča te “Chorale” J.S. Bacha, uvertiru “Black River” Thomasa Dossa te “Gubec-Beg” Karla Metikoša. Svečana objava rezultata natjecanja s dodjelom nagrada očekuje se u nedjelju u kasnim popodnevnim satima na Titovom trgu u Velenju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.