Gipsy band Juerga u pratnji trbušnih plesačica zapalio križevačku publiku

CULTURE SHOCK FESTIVAL Krcati Klub kulture pljeskom i oduševljenjem ispratio je s pozornice članove gipsy benda Juerga i njihovu izvedbu romskih klasika.

13. Culture Shock Festival, u organizaciji križevačkih udruga K.V.A.R.K. i P.O.I.N.T., ušao je u svoj drugi tjedan, a nastup Juerge (10.3., op.ur.) bio je prvi koncertni događaj u sklopu festivala.

Četvero zaljubljenika u romsku glazbu (Ivana Cvitanušić – vokal, perkusije, Barica Tutek – harmonika, Tomislav Tenšek Snoopy – klasična gitara i Nenad Jalševac – bas gitara) svoja glazbena istraživanja i repertoar temelje na različitim aspektima romske glazbe: tradicionalnoj glazbi Roma s Balkana te iz Rusije, Mađarske, Francuske i Španjolske, a koketiraju i s drugim glazbenim žanrovima poput makedonske narodne glazbe, bossa nove i fada.

Nastup benda bio je praćen trbušnim plesačicama iz plesne skupine Walde koje su ispred pozornice, među publikom, prezentirale svoje atraktivne plesne pokrete. Atmosferu možete provjeriti među fotografijama, a donosimo i kratki video isječak njihovog nastupa.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.