Prodajom nekretnina prihodovali oko 5 mil. kn

KRIŽEVCI – Poslovni prostori i građevinsko zemljište stare križevačke tržnice i nekadašnjeg sjedišta Komunalnog poduzeća u Ulici bana Jelačića i na Trgu bana Lackovića uskoro će imati novog vlasnika. Na javni natječaj za prodaju tog dijela užeg gradskog središta, s više od 3700 četvornih metara zgrada i dvorišta, stigla je ponuda križevačke tvrtke Učka-Marijan, koja je nekretnine spremna platiti 4,3 milijuna kuna. Taj će iznos sukladno vlasničkim udjelima otprilike popola podijeliti Grad Križevci i njegovo Komunalno poduzeće, no to nije i jedina dobra vijest za gradsku blagajnu.
Naime, pojavio se zainteresirani kupac za još jednu parcelu u poslovnoj zoni Nikole Tesle ponuđenu ljetos na javnom natječaju. Također domaća tvrtka Elektrotehnika za građevinsko zemljište površine oko 10650 kvadrata ponudila je nešto više od 700 tisuća kuna. Križevačka vlast obojici ulagača izašla je u susret olakšicom u vidu obročne otplate kupljenog, na 10 i 12 mjeseci.

– To je vrijeme kad si poduzetnici rješavaju projektnu i ostalu dokumentaciju. Jednostavno, moram priznati, gledajući s financijskog stajališta meni bi bilo ljepše da ti novci odjednom sjednu na račun grada, no s obzirom na situaciju u gospodarstvu, ali gledajući s jednog dugoročnog interesa grada i građana, interesa zapošljavanja, mislim da moramo učiniti sve što je u funkciji otvaranja novih pogona i nove proizvodnje, pojasnio je gospodarsko-financijski pročelnik Darko Masnec.

Ulagači će, dodao je pročelnik Masnec, pravo vlasništva steći tek po uplati zadnje rate, a za potvrdu obje odluke o prodaji morat će još ruke dići i članovi Gradskog vijeća, što je i za očekivati jer su vijećnici bili jednoglasni kod odlučivanja o raspisivanju javnih natječaja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.