Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1178

Beogradski perkusionisti na križevačkim udaraljkaškim večerima 28. listopada 2017. (foto R.Matić)
Beogradski perkusionisti na križevačkim udaraljkaškim večerima 28. listopada 2017. (foto R.Matić)

Na početku emisije slušamo drugi dio tribine nakon projekcije filma Gazda na početku ovogodišnjeg Culture Shocka u Križevcima. Posjetitelji razgovaraju s autorom filma i autorom istoimene knjige.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su knjiga Brune Šimleše s područja popularne psihologije i duhovnosti, roman Fredrika Backmana, te još jedno djelo misteriozne Elene Ferrante.

U Vijestima Krugova govori se o ugroženosti životinjskih i biljnih vrsta, o izložbi posvećenoj Mati Hari, o obilježavanju 500 godina reformacije u Zagrebu, o nikad viđenim fotografijama Johna Lennona koje će se uskoro naći na dražbi, o događanjima sljedećih dana u Klubu kulture i u Galeriji K2 u Križevcima.

Na današnji datum rođeni su Aleksandar Aljehin, Zaha Hadid, Eugen Kvaternik, Johann Friedrich Wilhelm Adolf von Baeyer i Rudolf Lubynski, ustanovljen je Svjetski dan štednje, završeno je klesanje u Mount Rushmoreu, dogodila se tramvajska nesreća u Zagrebu, počela je reformacija, žene prvi puta glasale u Švicarskoj, Konvoj Libertas uplovio je u Dubrovnik… Umrli su Dragutin Novak, Federico Fellini i River Phoenix, a ubijena je Indira Gandhi.

U Svemirskom kutku spominjemo neke prošle događaje s područja astronomije i astronautike na datum 31. listopada, te listamo nove vijesti s istih područja, a govorimo i o položajima i o gibanjima prirodnih i umjetnih objekata na našem nebu ovih dana.

Zanimljivosti dolaze iz podvodne arheologije, a emisija završava izjavom Isaaca Asimova.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, te uz nova izdanja, pa slušamo glazbu Davida Gilmoura, Larryja Mullena, grupe U2, Philippea de Vitryja, s Večeri udaraljkaša u Križevcima, iz rock opere Gubec beg

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1178 emitira se u utorak, 31. listopada, od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 4. studenoga od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.