Hrv. ceste: Još ove jeseni sanacija prometnice preko Pake

KRIŽEVCI – Od prošle zime jedna obavijest ponavlja se nakon našeg središnjeg Dnevnika RKC-a, u rubrici Stanja na cestama, te u prijepodnevnim izvješćima Hrvatskog autokluba. Ona kaže da je za sav promet zatvorena dionica državne ceste D 22, na dionici Novi Marof – Možđenec – Sudovec. Iz Novog Marofa prema Križevcima vozi se obilazno preko Breznice, Visokog i Sudovca, a do kada će odroni i klizišta koji su se na novouređenoj prometnici pojavili prošle zime preusmjeravati promet preko Pake, pitali smo ravnatelja Hrvatskih cesta za sjeverozapadnu Hrvatsku Stjepana Markovića.
– Cesta je do daljnjega zatvorena zbog toga što je na dionici od Možđenca do Sudovca registrirano pet aktivnih klizišta, koja mogu utjecati na sigurnost prometa. Obavljeni su pregled stanja i snimanje prometnice, te je u izradi projektna dokumentacija za sanaciju tih klizišta. Nakon izrade tehničke dokumentacije bit će objavljen natječaj i krenut će se u sanaciju tog dijela ceste, objasnio je S. Marković.

Na pitanje kada očekuje da projekti budu završeni, ravnatelj Hrvatskih cesta u Varaždinu Marković kaže:
– Jedan dio je već gotov, međutim čeka se da se u paketu ide na natječaj. Do sredine rujna očekujemo da će u cijelosti biti završena projektna dokumentacija, pa bi se tijekom jeseni vjerojatno raspisao natječaj i bili bi odabrani izvođači radova.

Iako će tek troškovnici pokazati koliko će trebati za sanaciju ceste preko Pake, Stjepan Marković procjenjuje da se radi o nekoliko milijuna kuna. Stanovnicima pak potkalničkog kraja tih 6400 metara prometnice još je vrijednije, jer ona je najkraći spoj prema Varaždinu i autocesti, a sadašnjim obilaskom preko Breznice put prema varaždinskom kraju mještanima je dvostruko duži.
Podsjećamo, Vlada je odluku da se modernizira prometnica preko Pake donijela na sjednici u Koprivnici u lipnju 2006. godine, početak radova označen je u studenome 2007. godine, završeni su lani u proljeće, a nakon prošle zime pojavila su se klizišta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.