Osnovna škola Sveti Petar Orehovec postala koordinator Erasmus+ projekta posvećenog medijskoj pismenosti

Osnovna škola Sveti Petar Orehovec dobila je novi Erasmus+ projekt te će naredne dvije školske godine kroz strateško partnerstvo (KA 229) surađivati s školama iz Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Španjolske.

Parterskim školama je iz Erasmus+ programa za provođenje projektnih aktivnosti odobreno 135.633 eura, od čega će najviše, 32.589 €,  dobiti OŠ Sveti Petar Orehovec, koordinator ovog projekta. Najvažniji cilj projekta nazvanog ” Young journalists of today – responsible digital citizens of tomorrow” (“Mali novinari danas – odgovorni digitalni građani sutra”) je  uvećanje medijske pismenosti učenika.

Planirane cilj partneri namjeravaju ostvariti  na način da djeca sama pišu, da sami budu novinari, a ne samo pasivni konzumenti medija. Zato će se u svim partnerskim školama osnovati  medijske grupe koje će uz pomoć  zaduženih učitelja proizvoditi i uređivati sadržaje digitalnih školskih časopisa.

Partneri će i razmjenjivati dio sadržaja svojih školskih listova te će međusobno imati uvid u postignuća i probleme učenika u partnerskim zemljama. Naime, baš će navedeno zajedno  sa sadržajima vezanim uz medijsku pismenost i građanski odgoj biti okosnica školskih digitalnih listova.

Svojim projektom partneri žele poduprijeti i razvoj međukulturalnih kompetencija i senzibilizirati  učenike, ali i učitelje za otvorenost, razumijevanje i toleranciju među različitim kulturama.

U skladu s tim ciljevima isplanirali su i ostale rezultate ovog Erasmus+ projekta te će pripremati radionice medijske pismenosti i digitalnog građanstva za učenike i roditelje. Organizirat će  natjecanje na temu sigurnosti na interentu,  pripremit će vizualni višejezični rječnik te e-knjige s primjerima dobrih praksi u svojim školama.

Koordinator projekta je knjižničarka Stojanka Lesički.

Vezano

Komentari su zatvoreni.