Gregurovčani će imati novu školu i ambulantu

GREGUROVEC – Koprivničko-križevački župan Darko Koren polaganjem kamena temeljca označio je početak izgradnje nove školske zgrade i zdravstvene ambulante u Gregurovcu na području Općine Sveti Petar Orehovec. Županijski pročelnik za društvene djelatnosti Mladen Antolić je pojasnio da je to jedan od projekata koji planiraju realizirati u ovoj godini iz 15-milijunskog kredita, a radi se o objektu područne škole i ambulante ukupne neto površine oko 450 kvadratnih metara od čega oko sto kvadrata otpada na ambulantu, a 350 kvadrata na školu.

Područnu školu u Gregurovcu pohađaju 23 učenika u dva kombinirana razredna odjela i nastava se odvija u potpuno neprimjerenim uvjetima, u prostorima ruševnog zadružnog doma. U novoj školi imat će dvije učionice, prostor za rad male škole, čajnu kuhinju, polivalentnu dvoranu i ostale prateće sadržaje.
– Sama izgradnja će doći 3,54 milijuna kuna, ugovor je sklopljen s poduzećem Radnik Križevci, a obračunski i projektantski nadzor obavljat će Radionica arhitekture Franić iz Zagreba, naveo je pročelnik Mladen Antolić.
Radovi bi trebali biti završeni do kraja ove godine, tako da bi učenici već i prije početka drugog polugodišta mogli sjesti u nove klupe.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.