‘Didi’ će urediti i pokrenuti vrtić u bivšoj vojarni

KRIŽEVCI – Nakon nedavno raspisanog Natječaja za osnivanje prava građenja dječjeg vrtića u prostoru bivše križevačke vojarne, jutrošnjim potpisivanjem ugovora s najboljim ponuditeljem izvjesno je da će Križevci dobiti svoju četvrtu predškolsku ustanovu, a još jedan dio vojarne biti spašen od propadanja i priveden civilnoj svrsi. Ugovor o prijenosu prava građenja nad dijelom bivših vojničkih spavaonica s predstavnicima zainteresiranog ulagača, Dječjeg vrtića ‘Didi’ iz Krašića, potpisao je gradonačelnik Branko Hrg.

– Vrtić bi po svemu rečenom trebao primiti 100-njak djece, prostor je osiguran, investitori su spremni uložiti nekakvih 2,-2,5 milijuna kuna u njegovu adaptaciju i opremanje. Nadamo se da će sve to biti brzo, jer kod nas se dosta brzo dobivaju dozvole i da ćemo što prije obradovati naše roditelje koji sada imaju probleme sa smještajem djece, rekao je gradonačelnik Hrg. 

Novi privatni vrtić moći će računati na gradsku subvenciju koja sada po djetetu iznosi oko 800 kuna i zadovoljava minimalni standard predškolskog odgoja, a krajnju cijenu odredit će prema količini dodatnih sadržaja koje će provoditi u dogovoru s roditeljima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.