Uz Spravišće i kupanje na bazenima

KRIŽEVCI – Loše vrijeme s kojim smo ušli u lipanj malo je pomaknulo početak kupališne sezone na križevačkim bazenima, no prvi kupači ipak će uskoro moći potražiti osvježenje, odmor i rekreaciju na olimpijskom i dječjem bazenu.
– Glavnina posla je napravljena i sad nas čeka, ovih dana bojanje i punjenje bazena, pa bi vikend za Spravišće, oko 18. i počeli raditi, doznajemo od zakupca, poduzetnika Željka Evačića.

Da bi se napunila dva mala umjetna jezera potrebno je nekoliko dana.
– Olimpijski bazen je zapremine 1200 kubika, jer je na jednom dijelu dubina 1,6 metara, a na drugom 2,10 metara, a mali bazen je oko 700 kubika. Ali imamo sreću, jer uz nadopunjavanje iz gradskog vodovoda imamo svoja dva bunara, s obzirom da smo na takvom močvarnom području, pa iz njih vršimo glavninu punjenja, pojasnio je Ž. Evačić.

Posljednjih godina broj kupača preko tjedna kreće se od 300 do 500, a preko vikenda bude ih do 800, kaže Evačić i dodaje da bi tako trebalo biti i ove sezone, barem što se cijena tiče. Naime, cjelodnevne ulaznice koštat će kao i lani, za djecu deset a za odrasle 15 kuna. Sezona kupanja prošlog je ljeta trajala 70 dana, a kraj je kao i inače označio početak školske godine. Željko Evačić je pozvao i na druge sadržaje koji se nude na i oko bazena, a jedan od njih je i pozivni nogometni turnir, koji će se kao jedan od šesnaest u državi odigrati na umjetnoj travi malonogometnog igrališta pored bazena u srijedu 23-eg lipnja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.