Četvrti dječji vrtić sve izglednije privatni i u vojarni

KRIŽEVCI – Prihvati li križevačko Gradsko vijeće prijedlog gradonačelnika Branka Hrga, Dječji vrtić ‘Didi’ iz Krašića dobit će pravo građenja u bivšim vojničkim spavaonicama u sklopu nekadašnje vojarne i to na rok od 20 godina, a u svrhu uređenja tog prostora za novi vrtić i jaslice. Ponuda vrtića iz Krašića bila je jedina pristigla na raspisani javni natječaj, a po riječima gradonačelnika Hrga dodjela prava građenja znači da ‘Didi’ mora u potpunosti urediti i opremiti taj prostor, te primiti djecu i pokrenuti poslovanje.
– Grad u stvari ima obaveze jedino osigurati prostor u dijelu same zgrade gdje bi se uredile sobe za smještaj djece, kao i prostor za vanjsko igralište, kaže Hrg.

A na pitanje je li moguće da bi višegodišnji križevački manjak vrtićkih i jasličkih kvadrata tako mogao biti riješen već od jeseni, gradonačelnik Hrg kaže da je to malo vjerojatno, jer taj privatni vrtić treba ishoditi sve potrebne građevinske dozvole, mora se izetažirati zgrada, te napraviti kompletnu projektnu dokumentaciju koja je potrebna da bi se zadovoljili svi standardi predškolskog odgoja.
– Realnije je početak rada očekivati na proljeće naredne godine, smatra križevački gradonačelnik.
Od tri ulaza u zgradu vrtićki bi bio najbliže nekadašnjoj zapovjednoj baraki, koja je predviđena za rušenje a na njezinom mjestu uredilo bi se  vanjsko dječje igralište. Četvrti vrtić u Križevcima trebalo bi polaziti stotinjak mališana u vrtićkim i jaslićkim skupinama.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.