Nakon ljeta remont pruge Koprivnica-Križevci

ZAGREB – Na jesen počinje veliki remont pruge između Koprivnice i Križevaca. Riječ je o 28 i pol kilometara dugoj dionici, na kojoj će radovi trajati 560 radnih dana.
– Popravit će se kolosijek koji je na toj dionici od Križevaca do Koprivnice zadnji put popravljan prije 25 godina. U sklopu tog kapitalnog remonta, obnovit će se čelični mostovi, 7 željezničko-cestovnih i 5 pješačkih prijelaza. U željezničkom kolodvoru Mučna Reka i u stajalištu Sokolovac također će se izgraditi suvremeni peroni s rampama za osobe sa smanjenom pokretljivošću, izjavila je Zdenka Francetić iz HŽ Infrastrukture.

Remont pruge i popratne infrastrukture na ovoj dionici važnog međunaronodg koridora 5B rezultirat će povećanjem brzine na 100 do 140 kilometara na sat. U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za obnovu dionice od Dugog Sela do Križevaca. Koliko će najavljeni zahvat koštati, Francetić nije mogla decidirano reći, osim da se HŽ Infrastruktura kreditno zadužila u visini 630 milijuna kuna, za što je jamstvo dala Vlada.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.