‘Norijada’ na vrhuncu – podravski maturanti u salonskom kolu

KOPRIVNICA, ĐURĐEVAC, KRIŽEVCI – Maturanti slave posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja. Podravski maturanti i ove će godine zaplesati hrvatsko salonsko kolo i to od 13 sati na Zrinskom trgu te Trgu svetog Jurja, odjeveni u crvene i bijele majice. Sedmo-minutnom plesu podučili su ih instruktori iz KUD-a Koprivnica, predvođeni Nadom Šešić, koja je pokrenula taj projekt prije tri godine.
– Hrvatsko salonsko kolo na Zrinskom trgu u Koprivnici plesat će svi maturanti Obrtničke škole, dio maturanata Srednje škole te dio maturanata Gimnazije ‘Fran Galović’, znači njih oko 450 , najavila je N. Šešić te napomenula da su vježbali ples na nastavi tjelesnog odgoja u protekla četiri tjedna, a sada će ga, bez generalne probe, izvesti zajedno.

Iako neće plesati salonsko kolo, križevački maturanti također pripremaju program kojim će obilježiti završetak srednjoškolskog obrazovanja. Poslijepodne će se u povorci uputiti od sportske dvorane do središnjeg trga, gdje će se od 17 sati svaki razred predstaviti kratkim programom. Navečer će križevačkim maturantima u Klubu kulture zasvirati grupa Zadruga, dok će koprivničke u Domu mladih zabavljati Neno Belan i Marijan Ban.

Vezano

Komentari su zatvoreni.