Pobjeda za oproštaj od domaćih navijača u ovoj sezoni

U posljednjoj ovosezonskoj utakmici na svome parketu igrači KTC-a ugostili su u Križevcima rukometaše RK Nexe 2 iz Našica, koji zauzimaju posljednje mjesto na ljestvici i sljedeću sezonu će se natjecati u nižem rangu. Neovisno o stanju na ljestvici ozbiljnost prema pristupu utakmici je trebala biti maksimalna, jer su Križevčani u prošlom kolu doživjeli vrlo neugodan poraz, dok su Našičani dobrano podigli razinu igre i neugodan su protivnik koji može igrati rasterećeno.

Od samoga početka utakmica se razvijala po rezultatskim željama domaćina i s očekivanim načinom igre gostiju. Nexe je mlada ekipa koja igra iznimno brzo, na polukontre i kontre, ali i s brzim, ponekad i prebrzim šutom prema golu. Vrlo pokretljivi u obrani, no istovremeno i iznimno korektni, što daje mogućnost samoj igri da se razvije, pa i da rukomet bude atraktivan i raznolik. Na iznenađenje gostiju, domaćin je prihvatio brzu igru, ne i prebrzo završavanje u napadu, tako da im je realizacija bila daleko konkretnija. Domaćin vidljivo bolji, s puno više kvalitetnijih igrača koji su odlučili pokazati da znaju i da vole igrati rukomet. Kolektivnim pristupom i zajedništvom na terenu jednostavno su „mljeli“ protivnika i poluvrijeme završili s 9 golova u svoju korist (25:16).

S obzirom na skor iz prvoga dijela, drugo poluvrijeme ipak nešto ležernije, ne i manje zanimljivo. Gosti se nisu predavali već nastavljali sa silnim tempom, očekujući pad u igri domaćina. Malo popuštanje se i dogodilo pa Našičani dolaze, u 40 minuti, do samo 5 golova zaostatka (29:24), ali to je bilo sve što su mogli napraviti. Do kraja utakmice bilo je u par trenutaka i 11 golova razlike za Križevčane. Moglo je biti i više, ali je domaći trener dao priliku svim igračima s klupe, koji nisu uspjeli zadržati razinu igre prve postave. Nakon ove pobjede RK KTC se nalazi na odličnom 4 mjestu, jedan bod ispred Trnovca.

Sljedeće, posljednje kolo u ovoj sezoni II. lige – Sjever, KTC ide na gostovanje upravo u Trnovec, a križevačkom klubu treba pobjeda ili nerješen rezultat, za konačno osvajanje 4 mjesta.

 

RK KTC  – RK NEXE 2 – 39:31 (25:16)

 
Za KTC su igrali i postigli pogotke: Taras 8(2), Predojević 7, Petrač 5, Pavliček 5, Kraljić 4, Čorda 4(4), Zrakić 3, Šignjar 2, Vuković 1, M. Hunjak, Kamenar, Augustinčić, Benković (3 obrane), Višnjević ( 11 obrana). TREDragutin Miklečić

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.