Poraz rukometaša “KTC”-a u Požegi

Posljednji vrlo dobri nastupi križevačkih rukometaša, a i sama pozicija na ljestvici u odnosu prema igračima iz Požege, davala je objektivnu nadu u povoljan uspjeh na gostovanju i osvajanje još dva gostujuća boda. Treninzi su odlično odrađeni tijekom tjedna, a  stav igrača i trenera je bio dosta konkretan. Otežana je okolnost bila još uvijek nedovoljno ili bolje rečeno slabo zalječenje tri ozlijeđena igrača koji su ipak morali igrati, i ozljeda Kristijana Kamenara, lijevog krila koji uopće nije mogao nastupiti.


Kao što se vidi i iz naslova kući se nije donijela pobjeda već dosta neugodan poraz od nemalih -12 razlike. Nameće se logičko pitanje – što se dogodilo na parketu u Požegi? Odmah da kažemo, ništa, tj., ništa loše, niti od strane domaćina, ali niti od strane sudaca. Domaćin je igrao najbolje što je znao i više nego zasluženo pobijedio, te vjerojatno s ta dva boda zadržao status drugoligaša.

Križevčani, to se može otvoreno reći, jednostavno nisu imali svoj dan. Bio je to jedan od onih dana kad sve radiš kao i inače ali jednostavno ne ide. Što god pokušavali, tko god da je ušao u teren, ili je bio loš ili blago rečeno “zbunjen”. Želja je postojala, trčalo se i pokušavalo nešto napraviti, no to je bilo previše pojedinačno i nekvalitetno da bi osim poraza bilo kako drugačije moglo završiti.

Niti jedan križevački rukometaš na ovoj utakmici nije bio niti blizu svojih objektivnih igračkih mogućnosti. Poraz je zabolio, ali u borbi za 4. mjesto su se ipak poklopili i drugi rezultati, tako da za to, Križevčanima važno mjesto, ipak oni sami odlučuju u posljednja dva kola.

Što reći o kretanju rezultata na samom terenu? Do 7. minute gosti su bolji i imaju vodstvo od 3:4 i još par napada, te priliku da odu na više golova prednosti. No zbog  brzopletosti i nespretnosti to se nije realiziralo. Tada je izgledalo da će “KTC” lako do pobjede i bez previše muke. Od te 7. minute domaćin je, i uz dosta svojih grešaka, preuzeo kontrolu nad tokom utakmice i zasluženo trijumfirao.

Jedino što još valja izdvojiti je ozljeda još jednog igrača tijekom polovice prvoga poluvremena, lijevog krila, Krunoslava Hunjaka, kojeg su zadesili bolovi u kičmi. Tako je trener Miklečić morao krpati dosta pozicija a nije baš imao previše izbora.

RK “Požega” – RK “KTC” 37:25 (17:10)

Za “KTC” su igrali i postigli pogotke: Benković, Šignjar, Pavliček 4, Kraljić 3, Predojević 6, Čorda 1 (1), Taras 6 (4), K. Hunjak, M. Hunjak, Višnjević, Vuković, Augustinčić, Šporer, Zrakić 5.

Trener: Dragutin Miklečić

Službeni predstavnik: Josip Petrlić

 Sedmerci: “Požega” 0/2   “KTC” 5/6

Isključenja : “Požega” 8 min.  “KTC”  10 min.

Križevački se klub nalazi na 5. mjestu 2. HRL Sjever, s bodom zaostatka za četvrtim “Trnovcem”.

Do kraja sezone “KTC” još igra 8.5. na svojem parketu s “Nexeom” i u gostima s “Trnovcem” 15.05.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.