U jesen će biti spremne prve parcele zone Gornji Čret

KRIŽEVCI – Nakon jučerašnje sjednice križevačkog Gradskog vijeća sasvim je izvjesno da će prve parcele u novoj poduzetničkoj zoni Gornji Čret zainteresiranima za pokretanje poslovanja biti ponuđene još ove godine. Naime, nakon što je izrađena potpuna projektna dokumentacija i dobivena potvrda na glavni projekt za izgradnju infrastrukture, gradonačelnik Branko Hrg je vijećnicima predložio objavu natječaja za odabir izvođača radova.
– Vrijednost izgradnje infrastrukture u zoni Gornji Čret procjenjuje se na 4,7 milijuna kuna. Od toga je 3 milijuna kuna osigurano, već smo ih dobili od Ministarstva gospodarstva. Naravnom natječaj će reći hoće li vrijednost doista biti tolika, a mi se nadamo da će biti manje od 4,7 milijuna te da će na jesen prve parcele biti spremne za prihvat prvih poduzetnika, rekao je B. Hrg.

Vodovod, električnu energiju, plin, odvodnju i prometnicu dobit će oko 20 hektara Gornjeg Čreta koji se nalaze na Križevcima bližem, zapadnom dijelu poslovne zone. A koliko će tvrtki tu podići svoje proizvodne pogone, za sada je teško procijeniti.
– S obzirom da je sustav zone namjenski složen tako da su najmanje parcele od 10.000 kvadrata, pa da se one mogu slagati kao lego kockice, a jedan posebni dio s manjim parcelama je rezerviran za malo poduzetništvo i obrtnike, u ovom se trenutku ne može reći koliko će poduzetnika smjestiti svoje pogone na velikim površinama, objasnio je gradonačelnik Hrg.

U središnjem pak dijelu planira se uz upravljačko središte zone gradnja agroinkubatora, a euri za njegovu projektnu dokumentaciju već su osigurani iz IPA programa prekogranične suradnje s Mađarskom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.