[FOTO] Martinjska spelancija i izložba slika privukli Križevčane

Slikari iz Križevaca i Pečuha koji su u rujnu sudjelovali na likovnoj koloniji na Vinskoj cesti Križevci-Kalnik-Orehovec, izložili su svoje radove na skupnoj izložbi koja je otvorena večeras u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković”. Organizator izložbe je Grad Križevci, a izloženi su radovi Ane Budije, Ivke Kajganić, Ivana Kovačeca, Đurđe Požgaj, Željke Rašidović, Katarine Sinjeri, Zdenke Vrabec, Alexandre Bagó, Pétera Domján, Lajosa Géczi, Viktórie Geröly, Gyöngya Kalmár, Renáte Lengyel i Dániela Ollé. 

Nakon što su razgledali motive vinograda, trsova, preša i obronaka Kalnika, posjetitelji su se preselili na parkiralište iza knjižnice gdje je, uz muzikaše i vinare iz udruge Bilikum, po navadi staroj i Križevačkim štatutima mošt kršten u vino. Za kuma je izabran načelnik prijateljske Općine Kočani Ljupčo Papazov koji je prihvatio ulogu i nasmijao publiku.

Ugođaj bi bio potpuniji da su i prisutni u publici dobili kupice i zajedno nazdravili mladome vinu.

Martinjska događanja organizirana su u sklopu projekta ”Cross-border wine routes 2” koji je sufinancirala Europska unije kroz program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. godine, a provode ga Grad Križevci i mađarski partner.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.