Još jedna pobjeda križevačkih rukometaša

U 19. kolu II. Hrvatske rukometne lige Sjever, križevački su rukometaši očekivali i željeli samo pobjedu, sve drugo za njih je bilo neprihvatljivo. Evidentno je da gotovo sve ekipe u ovoj ligi, kako ide kraj prvenstva, imaju dosta oscilacija u igri pa tako i naša. Bio je prioritet što bolje motivirati igrače jer bi to između dvije podjednake momčadi bio prevaga. Gosti iz Đurđenovca zaostajući samo dva boda iza Križevčana spadaju u tu kategoriju ekipa, koje slično igraju i bez obzira što dolaze na gostovanje treba ih vrlo ozbiljno shvatiti. Otežavajući problem kod domaćina je još uvijek  nekompletnost ekipe, još uvijek su tri igrača vukla ozljedu i na njih se nije ozbiljno moglo računati.

Od samoga početka igrači RK “AG Dinas” pokazuju da nisu došli ovamo izgubiti i da žele odnijeti oba boda. Gosti stišću, dok domaćin izgleda sporo i nezainteresirano, pa zato u 13. minuti gosti i vode 4:7. Obrana igra kao da je svaki igrač iz svojega „benda“, a napad – kao raštimana violina, to je opis prvih 13. minuta “KTC”-ove igre.
Znalo se da Križevčani mogu i da je pitanje trenutka kad će krenuti igrati. To se dogodilo u sljedećih 8 minuta, kad naši rukometaši čine niz od 7:3, prelazeći u vodstvo (11:10). Tada se činilo da će “KTC” lako do visoke pobjede i da može još podići razinu igre, no danas nije bio njihov dan i sve se moralo na teži način. Do kraja poluvremena gosti još jednom uspijevaju doći do izjednačenja: u 29. minuti na 15:15, a tada je došla minuta munjevitog preokreta. U zadnju minutu su obje ekipe ušle s po jednim igračem manje, dakle igralo se 5 na 5, što domaćin svojom brzinom koristi, te postiže 3:0. Poluvrijeme “AG Dinas” završava u svoju korist 18:15.
Ulaz u drugo poluvrijeme ponovo pokazuje “mučenje” i jedne i druge momčadi. No, mora se reći, htijenje i želja su postojali, no nikako da se igra “razvrti” u pravom i konkretnom smjeru. U smjeru prema lijepom i efektnom rukometu. Do 39. minute više-manje se igralo gol za gol, kad su igrači “KTC”-a ponovo bljesnuli i napravili krasnu seriju, otišavši na već nedostižnih 6 golova prednosti (27:21). Do kraja susreta trener Miklečić je dao priliku igrati svim igračima s klupe, tako da je susret završio 32:28 u korist igrača iz Križevaca. Pobijedila je bolja ekipa mada nas je ova utakmica zakinula za pravi doživljaj rukometa. Čestitke “KTC”-u jer treba pobijediti i kad te ne ide.
  RK “KTC” – RK “AG DINAS” 32:28 (18:15)

Za “KTC” su igrali i postigli pogotke: Taras 11 (4/4), Čorda 7 (6/6), K. Hunjak 5, Pavliček 4, Kraljić 2, Zrakić 1, Predojević 1, Kamenar 1, Šignjar,  Augustinčić, Ferenčak, Vuković, Višnjević 15 obrana, Benković 4,

TRENER: Dragutin Miklečić

Službeni predstavnik: Josip Petrlić

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.