Sobotina ostavka ‘zapalila’ duel Felak-Ledinski

Zupanijska_skupstina_u_KrizevcimaKRIŽEVCI – Članovi Skupštine Koprivničko-križevačke županije na jučerašnjem (13. svibnja, op.ur.) okupljanju u Križevcima, devetom po redu, gotovo u idiličnom ugođaju odradili su 15 točaka dnevnog reda, a onda se malko i prigodno počupali na temi promjena u sastavu Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste. Naime, HDZ-ov dožupan Darko Sobota krajem ožujka predao je ostavku na dužnost predsjednika vijeća, pa je trebalo odrediti mu zamjenu. Ostavka obrazložena osobnim razlozima izazvala je priličnu zabrinutost i čuđenje u redovima oporbenog Kluba, pa je njihovi i vlastitu brigu o dožupanu Soboti i ŽUC-u, kao i traženje povlačenja ostavke, za govornicom izrekao SDP-ov Darko Ledinski.
– Nije nam jasno zašto u jednoj od najvažnijih ustanova, čovjek koji je po svojoj funkciji a i po svemu ostalome jedan od najpozvanijih da preuzima odgovornost i vodi odgovornost za rad takve ustanove kao što je ŽUC, daje ostavku na svoju funkciju, pitao je i komentirao D. Ledinski.

Predsjednik Skupštine Damir Felak na to je primjetio da Ledinski baš i nije najpogodnija osoba za pitanja o nečijem odlasku s dužnosti, upravo zbog činjenice da je njegovo napuštanje mjesta zamjenika ministrice socijalne politike i mladih, s kojeg je nakon lokalnih izbora otišao u Sabor, ostalo obavijeno tajnom. Vjerojatno ni ne sluteći, Felak je time taknuo u živac Ledinskog.
– Mislim da ovo govori ne samo o načinu na koji funkcionirate, ali to mi niti nije nekakvo veliko čudo niti novo veliko otkriće i mislim da bi u najmanju ruku bili pristojno, ako imate elemente pristojnosti, da se ispričate za ovakvu izjavu, ocjenjujući tko je koga izabrao i kakva je to osoba i da li je primjereno da ta osoba govori o ovoj točci dnevnog reda. Bilo bi pristojno da se ispričate, ali od vas to ne očekujem jer znam o kome se radi, rekao je vijećnik predsjedniku Skupštine.

– Duboko se ispričavam ako se on našao uvrijeđen nakon ove moje opaske, nisam imao namjeru nikoga uvrijediti. Ali isto tako idete tražiti da netko odustane od svoje ostavke – ne znam isto tako na osnovu čega. Pravo je svakog vijećnika, svakoga člana nekog upravnog tijela da bude ili ne bude u njemu, ispričao se i uzvratio Felak.

Nakon što je i HNS-ov Antun Bratanović pridružio se traženju objašnjenja ostavke, istupio je dožupan Sobota, prvo potvrdio da ju ne namjerava povući, te dodao:
– Ona je zaista iz osobnih razloga, ali moram reći da vam se svima zahvaljujem koji ste u brizi za mene i zbog čega sam dao ostavku, iako zasigurno vam vjerujem da je ova točka dnevnog reda i kod vas na Klubu bila možda i duže od sat vremena, razmišljajući zašto je Soobota to zapravo dao. Neću reći da sam ganut, bila bi to preteška riječ, ali ugodno sam iznenađen. Gledat ću da vam takve stvari više ne priuštim, kazao je dožupan Sobota.

Istaknuo je da je ponosan na svoj doprinos i ukupni rad ŽUC-a. Umjesto njega novi predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a je postao Mirko Perok, inače načelnik Virja, a na upražnjeno mjesto člana Upravnog vijeća izabran je Ivan Derežić, načelnik Podravskih Sesveta.(RKC)

Vezano
6 komentara
  1. gonzo piše:

    odličan komentar

  2. križevancije piše:

    pa nekaj su se valjda posvađali oko novaca za ceste…sve se vrti oko novaca i kome više, a što se tiće svega , ne trebaju nam inženjeri poljoprivrede u poslovima oko cesta i sličnog! valjda za to postoje ljudi od struke

  3. sdpfuker piše:

    Stojko najbolje ti je da pitaš Kešera, on je na izravnoj vezi s Jovanovićem.

  4. Stojan Miščević piše:

    Ili možda Kalnik nije dovoljno udaljen od Križevaca,,,možda da ipak potražimo sreću van granica Lijepe naše, ovakve kakva je i za koju sam se nažalost borio. Nešto ne vidim oko Vas hrvatske branitelje u vladajućoj politici, možda bi i oni mogli van iz Hrvatske!?

  5. Stojan Miščević piše:

    Molio bih gospodina Sobotu da mi pomogne u zapošljavanju moje kćerke Ivane Miščević koja kao odlična diplomantica na Filozofskog fakultetu u Zagrebu i pri kraju doktorskog studija, već 10 godina radi na pola radnog vremena u Osnovnoj školi na Kalniku!? Smijem li očekivati pomoć obzirom da nije član nijedne stranke, ili je dovoljna navedena izvrsnost.

  6. gonzo piše:

    al sti vi kad vidli tog sobotu, kopija dudeka z gruntovčana i takav bi skrbil o novcima za ceste, taj more jedino s lopatom po asfaltu tući, al zbilja ak ste vidli i čuli tog čovjeka taj ne spaja tri suvisle rečenice, bravo koren kaj si ga poprašil

Komentari su zatvoreni.