Nagrađeni za brigu o okolišu, ali i sugrađanima

KRIŽEVCI – Križevčanima, obiteljima i tvrtkama koje su se u prošloj godini najviše potrudile urediti i uljepšati svoje domove i poslovne prostore, uručena su priznanja i nagrade na prigodnoj svečanosti u velikoj dvorani Hrvatskog doma. U organizaciji Grada i Turističke zajednice najbolji su odabrani u čak deset kategorija. Tako je priznanje za najljepši poslovni prostor pripalo tvrtki Agroprom vlasnika Josipa Šamuge, u uređenju svojih ugostiteljskih lokala, Arta, Arthura i Artherie najviše se istaknuo Darko Horvat, nagrada za najizlog pripala je cvjećarnici Camelia obitelji Petrinec, najdojmljiviju okućnicu ima obitelj Šterbik, u kategoriji balkona obiteljskih kuća pobjedila je obitelj Stančić, a među balkonima stambenih zgrada najuređeniji je vlasnice Sonje Tinodi. A kako sliku grada zapravo stvaraju njegovi stanovnici, u Križevcima su se odlučili odabrati i nagraditi nekoliko svojih posebnih sugrađana.
– To su oni koji jako odskaču svojim angažmanom i načinom života i rada, a nigdje ih se prije nismo sjetili, pa smo tako proglasili najljubaznijeg Križevčanina i tu nagradu je imao čast dobiti g. Stjepan Hrg, naš taksist, doznajemo od članice Povjerenstva za izbor Maje Vragović.

Dok su članovi Povjerenstva obilazili grad u potrazi za kandidatima, naišli su na neke detalje koje jednostavno nisu mogli ostaviti nenagrađenima, a tako je bilo i sa obitelji Šušković.
– Pronašli smo jednu posebnu biljku, gliciniju, penjačicu koja je dugačka 45 metara. To smo zamijetili i evo dali jednu posebnu nagradu obitelji Šušković za tako lijep primjerak glicinije koju su oni uspjeli uzgojiti, kaže M. Vragović.

A posebnu nagradu zaradio je i Križevčanin Ivan Vuk, i to ni više ni manje nego kao najbolji zet.
– Zato što se g. Vuk posebno ističe kao zet i svake godine za svoju punicu, da bi ona mogla uživati u balkonima, zasadi preko 200 komada pelargonija, pa je dobio jednu nagradu koju smo nazvali ‘Zete, skidam ti kapu’, objasnila je Maja Vragović.

Svi prvonagrađeni primili su cvjetne bule ‘Križevci u cvijeću’, a podjela priznanja i nagrada označila je i početak nove sezone izbora Križevčana koji najviše drže do uređenosti i ljepote svojeg okoliša.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.