Sa Sidonijinog dana dva računala križevačkom COOR-u

KRIŽEVCI – Zahvaljujući nedavno održanoj manifestaciji Sidonijin dan u Gornjoj Rijeci, štićenici križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju dobili su dva nova stolna računala. Novac je prikupljen od prodaje ulaznica, a dio je izdvojila i Udruga. Ravnateljica Centra Maja Prodan kazala je kako su jutros školu posjetili načelnica Općine Gornja Rijeka Štefica Tukša te predstavnici Udruge Potkalnički plemenitaši.
– Članovi udruge otplesali su jedan ples karakterističan za njihovu udrugu i na jedan simboličan način predali nam ta računala, a djeca su se zajedno s njima slikala i bili su fascinirani tim krinolinama, naročito djevojčice, kazala je ravnateljica Prodan.

Računalna oprema u križevačkom Centru je već pomalo zastarjela pa se obnavlja, a nova će, kaže ravnateljica Prodan, biti u knjižnici koju su ove školske godine preuredili, pa će se u izvannastavnim aktivnostima malo intenzivnije koristiti ta računala, tim više jer polako i uvode informatičko opismenjavanje svojih učenika.
Školi bi trebalo još četiri, pet novih računala, a u planu je i adaptacija potkrovlja u kojem bi željeli imati pravu informatičku radionicu, rekla je ravnateljica Prodan i zahvalila Gornjoriječanima na vrijednoj donaciji. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.