Županija nagradila najuspješnije natjecatelje

KCKZZ_Koprivnicko_krizevacka_zupanija_KoprivnicaKOPRIVNICA – Najuspješniji podravsko-prigorski učenici osnovnih i srednjih škola, koji su na državnim natjecanjima iz znanja, vještina i sportova pojedinačno ili ekipno osvojili neko od prva tri mjesta, bili su na prijemu koji je župan Darko Koren priredio u Koprivnici, u zgradi Veleučilišta. Takve uspjehe postiglo je 22-oje učenika i 15 ekipa, a na prijemu su bili i njihovi mentori, njih 28-ero. Čestitajući okupljenima, župan je naglasio važnost učitelja i profesora u obrazovnom procesu, a izvrsnim učenicima poručio kako je pred njima odgovornost da dobro iskoriste svoje talente.
– Vi ste sigurno predodređeni da budete bolji, da budete uspješniji i da, danas-sutra, budete nositelji razvoja ovog našeg prostora – grada, županije ili čak šire od toga, rekao im je župan.

Za osvojena visoka mjesta na državnim natjecanjima učenici i mentori su novčano nagrađeni, za što je iz županijske blagajne izdvojeno ukupno 94 tisuće kuna. Pročelnica za obrazovanje Branka Cuki je precizirala da mentori dobivaju po tisuću kuna, a učenici, kao i svake godine, nagrađeni su prema osvojenim mjestima. – Tako za prvo mjesto osvojeno na državnom natjecanju nagrada je 2.000 kuna, za drugo 1.500 i za treće 1.000 kuna. Za ekipno osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju nagrada je i nadalje 2.500, za drugo mjesto 2.000, za treće 1.500 kuna, rekla je Cuki te dodala da u školskoj godini koja je pri kraju u Koprivničko-križevačkoj županiji provedeno je ukupno 37 županijskih natjecanja. Na njima, podsjetila je pročelnica Cuki, naši učenici sudjelovali su u 25 natjecanja u znanju i u 12 sportskih natjecanja. Natjecalo se 1906 učenika s 442 mentora, a Županija je u troškove organizacije tih natjecanja uložila 185 tisuća kuna.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.